Lempeät lampaanfileet

4 h 40 min
5
0

Lempeät lampaanfileet

MU
GL
0
5
Teksti Sanna Kekäläinen
Kuvat Sari Tammikari
Tulosta
Mainos

Ainekset (2 annosta)

  • 300 glampaanfileetä

Marinadi

  • 1 kplvalkosipulinkynttä
  • 2 kplsalottisipulia
  • 1 rklsoijakastiketta
  • 2 tlhunajaa
  • 1/4 tlmustapippuria
  • 1/2 dloliiviöljyä
  • 1 rkltuoretta basilikaa (hienonnettuna)
  • 1 rkltuoretta oreganoa (hienonnettuna)

Tee näin

4 h 40 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN4 h 20 min

Valmista marinadi. Kuori ja hienonna sipulit, lisää joukkoon soija sekä hunaja. Rouhi sekaan mustapippuria ja lisää oliiviöljy sekä hienonnetut yrtit. Kääntele fileet marinadissa, peitä kulho tai sulje fileet muovipussiin ja anna maustua jääkaapissa vähintään 4 tuntia.

Ota fileet huoneenlämpöön noin 20 minuuttia ennen paistamista. Pyyhi ylimääräinen marinadi pois lihojen pinnasta. Paista fileisiin kaunis väri paistinpannulla voi-öljyseoksessa. Nosta fileet uuninkestävään vuokaan ja työnnä lihalämpömittari fileen paksuimpaan kohtaan. Jatka paistamista 125-asteisessa uunissa, kunnes mittari osoittaa 65 astetta. Tällöin lampaanliha on kauniin vaaleanpunaista sisältä. Halutessasi täysin kypsää lihaa, jatka paistamista kunnes mittari osoittaa 75 astetta.

Anna lampaanlihan levähtää hetki uunista ottamisen jälkeen ennen sen leikkaamista.
Tarjoa lempeät lampaanfileet parmesaanipaahdettujen juureksien sekä karpalokastikkeen kanssa.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä