Lempeän tulinen kurpitsadippi toimii paahdettujen kasvisten kanssa tai leivän päällä

40 min
{
Aktiivinen
10 min
Passiivinen
30 min
Paahdetuista myskikurpitsoista, chilistä ja valkosipulista valmistettuun dippiin jää helposti koukkuun. Se toimii dipin lisäksi myös levitteenä leivällä. Esillelaittoon sopivia astioita löydät Pentikin valikoimista.
KA
5
0
KAUPALLINEN YHTEISTYÖ: Pentik

Ainekset (4 annosta)

Kurpitsadippi

  • 1 kg myskikurpitsaa
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 3 rkl sitruunamehua
  • 1 pieni valkosipulinkynsi
  • 1 tlsuolaa
  • ½ tl chilirouhetta + ½ tl koristeluun
  • 2 rkloliiviöljyä
  • 1 tl sokeria
  • 1 rklkurpitsansiemeniä

Paahdetut kasvikset

  • 3 kpl (400 g)palsternakkaa
  • 3−4 kpl (400 g)) punajuuria
  • 5−7 kpl (400 g))porkkanoita
  • 3 rkloliiviöljyä ( )
  • 3 rklhunajaa
  • ½ ruukkua timjamia
  • 1 tl mustapippuria
  • 1 tl suolaa
Tulosta
  • Halkaise kurpitsa ja poista siemenet lusikalla. Leikkaa kurpitsa lohkoiksi ja nosta uunipellille leivinpaperin päälle. Pyörittele kurpitsalohkot öljyssä ja paahda 225-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
  • Kaavi kurpitsan sisus pois kuorista ja laita kulhoon. Lisää joukkoon kaikki muut ainekset paitsi kurpitsansiemenet. Soseuta tasaiseksi ja siirrä dippi tarjoiluastiaan. Koristele kurpitsadippi kurpitsansiemenillä ja chilirouheella.
  • Pese palsternakat, punajuuret ja porkkanat huolellisesti. Voit myös halutessasi kuoria ne. Halkaise porkkanat keskeltä ja leikkaa palsternakat neljään osaan pituussuunnassa. Lohko punajuuret. Nosta kaikki kasvikset uunipellille leivinpaperin päälle. Jätä punajuuret erilleen, jotta ne eivät värjää muita kasviksia.
  • Lisää kasvisten päälle öljy, hunaja, timjamin oksat, mustapippuri ja suola. Pyöräytä kasviksia ja paahda 250-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.

Kaunis tarjoiluastia kruunaa annoksen. Katso ideoita täältä.

MITÄ PIDIT?
5
Kommentoi »