Maku

Lempeäksi paistettu sikurisalaatti ja rapsakka kantarellimuru – täydelliset yhdessä!

25 min
0
0

Lempeäksi paistettu sikurisalaatti ja rapsakka kantarellimuru – täydelliset yhdessä!

GL
KA
LA
MA
MU
VE
0
0
Teksti Jasmin Raitakari
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos
Rapsakat sienimurut seilaavat endiiviveneissä kohti nälkäisiä suita. Valkoviinissä haudutetut täytetyt salaatit sopivat hyvin alkupalaksi.

Ainekset (4)

Sikurisalaatti

  • 1 rssikurisalaattia (300 g)
  • 2 rkloliiviöljyä
  • ½ tlsuolaa
  • 1 tlroseepippuria
  • 1 dlvalkoviiniä

Kantarellimuru

  • 1 lkantarelleja
  • 2 rklrypsiöljyä
  • 1 dlpähkinäsekoitusta
  • 1 dlpaahdettuja kookoslastuja
  • 1 rklfariinisokeria
  • ½ tlsuolaa
  • 1 dltuoreita yrttejä (esim. timjami, basilika, oregano)

Tee näin

25 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN

Valmista sikurisalaatti ja kantarellimuru näin:

  1. Poista sikurisalaattien päällimmäiset lehdet ja leikkaa salaatit kahtia.
  2. Kuumenna öljyä paistokasarissa. Nosta salaatit pannulle. Ripottele niiden päälle suolaa ja roseepippuria. Anna paistua, kunnes sikurisalaatit ovat saaneet hieman väriä. Käännä salaatit ja paista niitä vielä muutama minuutti.
  3. Lorauta pannulle viiniä, vähennä lieden lämpö ja peitä kannella. Anna hautua miedolla lämmöllä 5–8 minuuttia.
  4. Puhdista kantarellit. Kuumenna öljy pannulla ja paista sienet. Kaada joukkoon pähkinät, kookoslastut, sokeri ja suola ja kääntele hetki. Nosta pannu levyltä ja lisää yrttisekoitus.
  5. Tarjoa sikurisalaatit sienimurun kanssa.

Voit korvata viinin omenasiiderillä tai -mehulla.

MITÄ PIDIT?
0