Maku

Lempeäksi paistettu sikurisalaatti ja rapsakka kantarellimuru – täydelliset yhdessä!

25 min
{
Aktiivinen25 min
Passiivinen
Rapsakat sienimurut seilaavat endiiviveneissä kohti nälkäisiä suita. Valkoviinissä haudutetut täytetyt salaatit sopivat hyvin alkupalaksi.
GL
KA
LA
MA
MU
VE
0
0
Kuvat Satu Nyström


Ainekset (4)

Sikurisalaatti

  • 1 rssikurisalaattia (300 g)
  • 2 rkloliiviöljyä
  • ½ tlsuolaa
  • 1 tlroseepippuria
  • 1 dlvalkoviiniä

Kantarellimuru

  • 1 lkantarelleja
  • 2 rklrypsiöljyä
  • 1 dlpähkinäsekoitusta
  • 1 dlpaahdettuja kookoslastuja
  • 1 rklfariinisokeria
  • ½ tlsuolaa
  • 1 dltuoreita yrttejä (esim. timjami, basilika, oregano)
Tulosta

Valmista sikurisalaatti ja kantarellimuru näin:

  1. Poista sikurisalaattien päällimmäiset lehdet ja leikkaa salaatit kahtia.
  2. Kuumenna öljyä paistokasarissa. Nosta salaatit pannulle. Ripottele niiden päälle suolaa ja roseepippuria. Anna paistua, kunnes sikurisalaatit ovat saaneet hieman väriä. Käännä salaatit ja paista niitä vielä muutama minuutti.
  3. Lorauta pannulle viiniä, vähennä lieden lämpö ja peitä kannella. Anna hautua miedolla lämmöllä 5–8 minuuttia.
  4. Puhdista kantarellit. Kuumenna öljy pannulla ja paista sienet. Kaada joukkoon pähkinät, kookoslastut, sokeri ja suola ja kääntele hetki. Nosta pannu levyltä ja lisää yrttisekoitus.
  5. Tarjoa sikurisalaatit sienimurun kanssa.

Voit korvata viinin omenasiiderillä tai -mehulla.

MITÄ PIDIT?
0