Lempeä simpukkakeitto

15 min
3.5
0

Lempeä simpukkakeitto

GL
LA
MA
MU
0
3.5
Teksti Helena Saine-Laitinen
Kuvat Timo Villanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 2 kplsalottisipulia
  • 1/2 rklrypsiöljyä
  • 10 dlkanalientä
  • 2 rklsokeria
  • 1 1/2 rkllimettimehua
  • 1 rkltamarindikastiketta
  • 1 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria
  • 200 gsimpukoita
  • 4 kpltomaattia (lohkottuna)
  • 1 karam
  • 1 kplkarambolaa
  • 2 kplkevätsipulia (pätkittynä)
  • 1 kpltuoretta chiliä (viipaloituna)
  • 3 rkltuoretta tilliä

Tee näin

15 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN

Kuori ja silppua sipulit. Kuumenna kattilassa tilkka öljyä ja kääntele siinä sipulisilppua.
Kaada kattilaan kanaliemi. Lisää sokeri, limettimehu ja mausteet. Keitä hetki.
Kumoa joukkoon simpukat, tomaatit, karambolat, kevätsipulit ja chili. Kuumenna, älä enää keitä.
Ripottele lemepän simpukkakeiton pinnalle tilliä juuri ennen tarjoilua.

MITÄ PIDIT?
3.5
Katso myös nämä