Maku

Lempeä simpukkakeitto

15 min
{
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
GL
LA
MA
MU
3.5
0
Julkaistu 14.9.2011


Reseptin ainekset (4 annosta)

  • 2 kplsalottisipulia
  • 1/2 rklrypsiöljyä
  • 10 dlkanalientä
  • 2 rklsokeria
  • 1 1/2 rkllimettimehua
  • 1 rkltamarindikastiketta
  • 1 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria
  • 200 gsimpukoita
  • 4 kpltomaattia (lohkottuna)
  • 1 karam
  • 1 kplkarambolaa
  • 2 kplkevätsipulia (pätkittynä)
  • 1 kpltuoretta chiliä (viipaloituna)
  • 3 rkltuoretta tilliä
Tulosta

Kuori ja silppua sipulit. Kuumenna kattilassa tilkka öljyä ja kääntele siinä sipulisilppua. Kaada kattilaan kanaliemi. Lisää sokeri, limettimehu ja mausteet. Keitä hetki. Kumoa joukkoon simpukat, tomaatit, karambolat, kevätsipulit ja chili. Kuumenna, älä enää keitä. Ripottele lemepän simpukkakeiton pinnalle tilliä juuri ennen tarjoilua.

Kommentoi »