Kuvat
Julkaistu 14.9.2011

Lempeä simpukkakeitto
Reseptin ainekset (4 annosta)
- 2 kplsalottisipulia
- 1/2 rklrypsiöljyä
- 10 dlkanalientä
- 2 rklsokeria
- 1 1/2 rkllimettimehua
- 1 rkltamarindikastiketta
- 1 tlsuolaa
- 1/4 tlmustapippuria
- 200 gsimpukoita
- 4 kpltomaattia (lohkottuna)
- 1 karam
- 1 kplkarambolaa
- 2 kplkevätsipulia (pätkittynä)
- 1 kpltuoretta chiliä (viipaloituna)
- 3 rkltuoretta tilliä
Kuori ja silppua sipulit. Kuumenna kattilassa tilkka öljyä ja kääntele siinä sipulisilppua. Kaada kattilaan kanaliemi. Lisää sokeri, limettimehu ja mausteet. Keitä hetki. Kumoa joukkoon simpukat, tomaatit, karambolat, kevätsipulit ja chili. Kuumenna, älä enää keitä. Ripottele lemepän simpukkakeiton pinnalle tilliä juuri ennen tarjoilua.