Kotivinkki

Lempeä lehtikaalikeitto maistuu myös lapsille

20 min
2.5
0

Lempeä lehtikaalikeitto maistuu myös lapsille

Lehtikaalikeitto näyttää ja maistuu erehdyttävästi pinaattikeitolta ja uppoaa näin myös perheen pienimmille. Kaalin voimakas maku taittuu lempeäksi, kun sen keittää maidossa.
Teksti Suvi Rüster
Kuvat Sami Repo
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 200 glehtikaalia
  • 1 lmaitoa
  • 50 gvoita
  • 5 rklvehnäjauhoja
  • 1–1 ½ tlsuolaa
  • 1 tlsokeria
  • 1 tlraastettua tai jauhettua muskottipähkinää

Lisäksi

  • 4löysäksi keitettyä kananmunaa

Tee näin

20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN

1. Huuhtele lehtikaalit ja leikkaa suikaleiksi.

2. Lämmitä maito.

3. Kuumenna voi pinnoitetussa kattilassa ja lisää jauhot. Kypsennä sekoitellen noin minuutti. Lisää maito rasva-jauhoseoksen joukkoon ohuena nauhana koko ajan sekoitellen.

4. Lisää maidon joukkoon lehtikaalisuikaleet, suola, sokeri ja muskottipähkinä. Keitä miedolla lämmöllä välillä sekoitellen 10 minuuttia.

5. Soseuta lehtikaalikeitto sileäksi tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. Maista ja mausta tarvittaessa suolalla.

6. Keitä kananmunia kiehuvassa vedessä 8–9 minuuttia. Jäähdytä munat kylmässä vedessä ja kuori ne. Tarjoile lehtikaalikeitto munien kanssa.

Vink vink Kun lämmität maidon ennen sen lisäämistä rasva-jauhoseoksen joukkoon, jauhot eivät paakkuunnu ja keitosta tulee sileä.

MITÄ PIDIT?
2.5
Katso myös nämä