Kotivinkki

Lempeä kurpitsakeitto talvikurpitsasta

30 min
0
0

Lempeä kurpitsakeitto talvikurpitsasta

Kurpitsakeitto maustetaan rosmariinilla ja viimeistellään ranskankermalla ja kurpitsansiemenillä.
Teksti Kaisa Torkkeli
Kuvat Nico Backström
Tulosta
Mainos

Ainekset (4-6 annosta)

  • 1 kgtalvikurpitsaa
  • 1sipuli
  • 2valkosipulinkynttä
  • 1porkkana
  • 1iso omena
  • 2varsisellerin vartta
  • 2 rkloliiviöljyä
  • 9 dlvettä
  • 1kana- tai kasvisliemikuutio
  • 1runsas rosmariininoksa
  • ½ tlcayennepippuria

Tarjoiluun

  • ranskankermaa
  • kurpitsansiemeniä
  • oliiviöljyä

Tee näin

30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN

1. Leikkaa kurpitsanlohkosta kuori pois ja paloittele kurpitsa. Kuori ja hienonna sipulit. Kuori ja paloittele porkkanat. Poista omenasta siemenkota ja leikkaa omena paloiksi. Viipaloi varsisellerit.
 

2. Laita vesi lämpenemään. Kuumenna oliiviöljy kattilassa ja kuullota sipulit. Lisää muut kasvikset sekä omena ja sekoittele hetki. Lisää kiehuva vesi, liemikuutio, rosmariinin oksa ja cayennepippuri.
 

3. Keitä, kunnes kasvikset ovat pehmenneet täysin. Nosta rosmariininoksa pois. Soseuta kurpitsakeitto tasaiseksi sauvasekoittimella. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa. Lisää kurpitsakeiton pinnalle tarjoiluvaiheessa ranskakermanokare, kurpitsansiemeniä ja tilkka hyvää oliiviöljyä.

Katso myös mehevä kesäkurpitsalimppu ja täytetyt kesäkurpitsat!

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä