Kotivinkki

Lempeä hapankaalilaatikko

55 min
0
0

Lempeä hapankaalilaatikko

KA
0
0
Lempeän happamaksi ja sopivan pehmeäksi keitetty hapankaali kypsyy korppujauhokuorrutuksen alla uudeksi joululaatikkohitiksi.
Teksti Kaisa Torkkeli
Kuvat Riikka Kantinkoski
Tulosta
Mainos

Ainekset (6-10 annosta)

  • 900 ghapankaalia
  • 1 tlsuolaa
  • ½ tlvalkopippuria
  • 2valkosipulinkynttä
  • 3kananmunaa
  • 5 dltäysmaitoa
  • 1 dlkorppujauhoja
  • 50 gvoita

Tee näin

55 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN35 min

1. Keitä hapankaalia hiljakseen kiehuvassa vedessä 5–10 minuuttia. Näin kaali pehmenee ja happamuus tasoittuu. Valuta hyvin. Mausta kaali suolalla, pippurilla ja hienonnetulla valkosipulilla.

2. Voitele noin 2 litran uunivuoka ja tasoita kaaliseos vuokaan. Vatkaa kananmunat ja maito tasaiseksi seokseksi ja kaada kaalin päälle vuokaan. 

3. Ripottele pinnalle korppujauhot tasaiseksi kerrokseksi ja lisää päälle voinokareita. Paista 200–225-asteisen uunin keskitasolla 30–35 minuuttia, kunnes hapankaalilaatikon pinta on kauniin kullankeltainen.

Inspiraatio hapankaalilaatikko-ohjeeseen on saatu Safkaa-keittokirjasta (Otava 2012).

Suosittelemme myös näitä:

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä