Maku

Lemonade Cake

2 h 10 min
4.5
2

Lemonade Cake

Hauska Lemonade Cake maistuu raikkaalta ja sisältää hauskan yllätyksen. Tämä kesäinen kakku on sisältäkin upean värikäs!
Teksti Painted by Cakes
Kuvat Painted by Cakes
Tulosta
Mainos

Ainekset (16 palaa)

Kakkupohja

  • 6 kplkananmunia (luomu)
  • 2 dlsokeria
  • Pinkkiä geeliväriä
  • 2 dlvehnäjauhoja
  • 1 dlperunajauhoja
  • 1 tlleivinjauhetta

Sitruunahilloke

  • 4 tlraastettua sitruunan kuorta (2 sitruunasta)
  • 1 1/2 dlsitruunamehua
  • 1/2 dlvettä
  • 2 rklmaizenaa
  • 2 kplkananmunan keltuaista (luomu)
  • 1 dlsokeria
  • 2 rklvoita

Kuorrute

  • 7 1/2 dlFlora vispiä (3 purkkia)
  • 4 rkltomusokeria
  • 2 tlvaniljasokeria
  • pinkkiä geeliväriä
  • keltaista geeliväriä

Kostutus

  • 3,5 dlGreippilimonadia

Tee näin

2 h 10 min
{
AKTIIVINEN1 h 30 min
PASSIIVINEN40 min

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele noin 20 cm kokoinen kakkuvuoka ja leikkaa vuoan pohjalle pohjan kokoinen ympyrä leivinpaperista. Korppujauhota vuoan reunat.

Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi. Vaahto on valmista kun vatkaimesta pudotettu kahdeksikkokuvio pysyy selvästi näkyvissä. Värjää vaahto vaaleanpunaiseksi pinkillä geelivärillä. Sekoita keskenään vehnäjauhot, perunajauho ja leivinjauhe ja lisää ne siivilän läpi varovasti nuolijalla käännellen kananmunavaahdon joukkoon. Kaada taikina vuokaan ja paista kakkua uunin alatasolla noin 35-40 minuuttia, kunnes testitikkuun ei enää tartu taikinaa. Kumoa kakkupohja ritilälle jäähtymään.

Sekoita sitruunan kuori, sitruunan mehu, vesi, maizena, keltuainen ja sokeri kattilassa. Kuumenna seosta miedolla lämmöllä, kunnes se kiehahtaa ja sakenee. Lisää voi ja sekoita tasaiseksi. Siirrä hilloke kulhoon ja peitä kulho kelmulla. Anna hillokkeen jäähtyä.

Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta se tomusokerilla ja vaniljasokerilla. Värjää pieni osa kermavaahdosta vaaleanpunaiseksi geelivärillä ja loput keltaiseksi.

Leikkaa kakkupohja neljään kerrokseen. Kostuta ensimmäinen pohjalevy greippilimonadilla ja levitä pohjan päälle ensin kerros sitruunahilloketta ja sitten ohut kerros keltaiseksi värjättyä kermavaahtoa. Nosta seuraava pohjalevy paikalleen ja kokoa loput kerrokset samoin. Nosta päälimmäiseksi tasainen kakkulevy, joka on ollut paiston aikana vuoan pohjaa vasten.

Kuorruta kakku ohuella kerroksella kermavaahtoa. Siirrä loput kermavaahdosta pursotinpussiin, jossa on tähtitylla. Laita eriväriset kermavaahdot purostinpussiin siten, että toinen puoli pussin sisällöstä on vaaleanpunainen ja toinen puoli keltainen.

Pursota ruusuja kakun ympärille aloittaen ruusun pursottaminen keskeltä ja tehden spiraali kohti ruusun reunoja. Täytä lopuksi aukkokohtia pienemmillä ruusupursotuksilla.

MITÄ PIDIT?
4.5
Katso myös nämä