3,6(49)
Leivitetty kalafilee ja raikas kurkkukastike
30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen
Leivitetty kalafilee on ihanan rapea! Leivityksen voi tehdä yksin- tai kaksinkertaisena, eli joko vehnäjauhoissa pyörityksen kanssa tai ilman. Vehnäjauhot auttavat kananmunaa tarttumaan kalaan, ja kuorrutuksesta tulee paksumpi.
Julkaistu 3.2.2013
Kotivinkki
Reseptin ainekset 4 annosta
500 gsiikaa, kuhaa tai ahventa
1 dlvehnäjauhoja (ei välttämätön)
1 tlsuolaa
hitusen valkopippuria
kananmuna
2 dlvehnä- tai ruiskorppujauhoja
2 rklvoita
2 rklrypsiöljyä
Raikas kurkkukastike
2 dlkermaviiliä tai maustamatonta jogurttia
puolikas tuore kurkku
1 rklsitruunan mehua
1/2 tlsuolaa
mustapippuria
(tuoretta minttua tai tilliä)

1. Tee ensin kurkkukastike jääkaappiin maustumaan: raasta kurkku ja purista neste pois siivilässä. Sekoita kaikki raaka-aineet keskenään. Anna tasaantua sen aikaa, kun paistelet kaloja.

2. Nypi kalafileistä ruodot pois. Leikkaa suuret fileet kahteen osaan. Mausta fileet molemmin puolin suolalla ja pippurilla.

3. Ota kolme laakeaa lautasta. Laita yhteen vehnäjauhot, riko toiseen kananmuna ja kaada korppujauhot kolmanteen.

4. Pyörittele fileitä ensin vehnäjauhoissa, sitten kananmunassa ja lopuksi korppujauhoissa. Nosta leivitetyt kalafileet leivinpaperille tai työlaudalle kuivahtamaan. Kuorruta samalla tavalla kaikki palat.

5. Kuumenna voin ja öljyn seos paistinpannulla. Kun voi sulaa ja vaalea vaahto alkaa laskeutua, nosta palat pannulle. Paista molemmin puolin, koosta riippuen keskilämmöllä 1–2 minuuttia. Nosta palat talouspaperin päälle. Tarjoa leivitetyt kalafileet kurkkukastikkeen ja hyvän perunamuusin kanssa.

Suosittelemme myös näitä

Kommentoi »