Kotivinkki

Leivitetty kalafilee ja raikas kurkkukastike

30 min
2.8
0

Leivitetty kalafilee ja raikas kurkkukastike

Leivitetty kalafilee on ihanan rapea! Leivityksen voi tehdä yksin- tai kaksinkertaisena, eli joko vehnäjauhoissa pyörityksen kanssa tai ilman. Vehnäjauhot auttavat kananmunaa tarttumaan kalaan, ja kuorrutuksesta tulee paksumpi.
Teksti Kaisa Torkkeli
Kuvat Kaisa Rautaheimo
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 500 gsiikaa, kuhaa tai ahventa
  • 1 dlvehnäjauhoja (ei välttämätön)
  • 1 tlsuolaa
  • hitusen valkopippuria
  • kananmuna
  • 2 dlvehnä- tai ruiskorppujauhoja
  • 2 rklvoita
  • 2 rklrypsiöljyä

Raikas kurkkukastike

  • 2 dlkermaviiliä tai maustamatonta jogurttia
  • puolikas tuore kurkku
  • 1 rklsitruunan mehua
  • 1/2 tlsuolaa
  • mustapippuria
  • (tuoretta minttua tai tilliä)

Tee näin

30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN

1. Tee ensin kurkkukastike jääkaappiin maustumaan: raasta kurkku ja purista neste pois siivilässä. Sekoita kaikki raaka-aineet keskenään. Anna tasaantua sen aikaa, kun paistelet kaloja.

2. Nypi kalafileistä ruodot pois. Leikkaa suuret fileet kahteen osaan. Mausta fileet molemmin puolin suolalla ja pippurilla.

3. Ota kolme laakeaa lautasta. Laita yhteen vehnäjauhot, riko toiseen kananmuna ja kaada korppujauhot kolmanteen.

4. Pyörittele fileitä ensin vehnäjauhoissa, sitten kananmunassa ja lopuksi korppujauhoissa. Nosta leivitetyt kalafileet leivinpaperille tai työlaudalle kuivahtamaan. Kuorruta samalla tavalla kaikki palat.

5. Kuumenna voin ja öljyn seos paistinpannulla. Kun voi sulaa ja vaalea vaahto alkaa laskeutua, nosta palat pannulle. Paista molemmin puolin, koosta riippuen keskilämmöllä 1–2 minuuttia. Nosta palat talouspaperin päälle. Tarjoa leivitetyt kalafileet kurkkukastikkeen ja hyvän perunamuusin kanssa.

Suosittelemme myös näitä

Mantelikuha ja chiliöljy

Kuha pannulla voi-sitruunakastikkeessa

Paremmat kalapuikot

MITÄ PIDIT?
2.8
Katso myös nämä