Maku

Leipätangot (Grissinit)

1 h 35 min
4.8
0

Leipätangot (Grissinit)

KA
LA
MA
MU
0
4.8
Teksti Saara Törmä
Kuvat Juhani Salonen
Tulosta
Mainos

Ainekset (20 kpl)

  • 15 ghiivaa
  • 1 1/2 dlvettä
  • 2 rkloliiviöljyä
  • 1 1/2 tlsuolaa
  • 1 rkltuoretta salviaa
  • 5 dlhiivaleipäjauhoja

Pinnalle

  • 1/4 dloliiviöljyä
  • 1/2 dlseesaminsiemeniä
  • 2 rklmerisuolaa

Tee näin

1 h 35 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN1 h 20 min

Murenna hiiva kädenlämpöiseen veteen. Sekoita joukkoon oliiviöljy ja suola sekä silputtu salvia. Lisää jauhot vähitellen. Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle ja alusta kymmenisen minuuttia, kunnes taikina on kimmoisaa. Nosta taikina takaisin kulhoon, peitä liinalla ja anna kohota tunnin ajan.

Jaa taikina 20 osaan. Pyörittele taikinapalat varovasti ohuiksi, noin 30 sentin pituisiksi tangoiksi. Sivele pintaan hiukan öljyä. Pyöritä puolet tangoista seesaminsiemenissä ja puolet merisuolassa. Nostele tangot pelleille leivinpaperin päälle.

Pane uuni lämpenemään 200 asteeseen ja anna tankojen kohota vielä sillä aikaa, kun uuni kuumenee. Paista grissinejä 15–20 minuuttia eli kunnes ne ovat vaalean ruskeita ja rapeita.

MITÄ PIDIT?
4.8
Katso myös nämä