Maku

Leipäsalaatti (Panzanella)

20 min
0
0

Leipäsalaatti (Panzanella)

KA
0
0
Teksti Helena Saine-Laitinen
Kuvat Timo Villanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 200 gmaalaisleipäviipaletta (kuivahtanutta)
  • 3 kpltomaattia
  • 1 kplpunasipulia
  • 1/2 kplkurkkua
  • 1/2 dltuoretta basilikaa (silputtuna)
  • 3 rkloliiviöljyä
  • 1 1/2 rklomenaviinietikkaa
  • 3/4 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria

Tee näin

20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN

Upota leipäviipaleet kylmään veteen noin vartiksi.
Halkaise tomaatit ja poista siemenet teelusikalla. Kuutioi tomaatit, kuoritut sipuli ja kurkku.
Purista leipäviipaleet mahdollisimman kuiviksi kämmenien välissä. Murustele leipä salaattikulhoon. Seos saa olla couscousmaista ryyniä. Kääntele joukkoon kasvikset ja basilika.
Pirskota sekaan öljy, etikka ja mausteet. Nostele sekaisin ja siirrä kulho peitettynä jääkaappiin maustumaan.
Nosta salaattia annoslautasille tai tee muotin avulla ruokailijoille tornimainen leipäsalaatti eli panzanella.
Koristele leipäsalaatti basilikalla ja oliiviöljyllä.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä