Teksti
Kuvat
Julkaistu: 27.10.2010

Leipäsalaatti (Panzanella)
Reseptin ainekset (6 annosta)
- 200 gmaalaisleipäviipaletta (kuivahtanutta)
- 3 kpltomaattia
- 1 kplpunasipulia
- 1/2 kplkurkkua
- 1/2 dltuoretta basilikaa (silputtuna)
- 3 rkloliiviöljyä
- 1 1/2 rklomenaviinietikkaa
- 3/4 tlsuolaa
- 1/2 tlmustapippuria
Upota leipäviipaleet kylmään veteen noin vartiksi. Halkaise tomaatit ja poista siemenet teelusikalla. Kuutioi tomaatit, kuoritut sipuli ja kurkku. Purista leipäviipaleet mahdollisimman kuiviksi kämmenien välissä. Murustele leipä salaattikulhoon. Seos saa olla couscousmaista ryyniä. Kääntele joukkoon kasvikset ja basilika. Pirskota sekaan öljy, etikka ja mausteet. Nostele sekaisin ja siirrä kulho peitettynä jääkaappiin maustumaan. Nosta salaattia annoslautasille tai tee muotin avulla ruokailijoille tornimainen leipäsalaatti eli panzanella. Koristele leipäsalaatti basilikalla ja oliiviöljyllä.