Leipäkupit lohella ja pinaatilla – lämpimät leivät valmistuvat näppärästi muffinivuoassa
30 min
{
Aktiivinen
15 minPassiivinen
15 minLeipäkupit lohella ja pinaatilla paistetaan näppärästi muffinivuoan koloissa. Suolaisesta piirakasta tuttu makutrio, lohi, pinaatti ja feta, toimii myös helpoissa lämppäreissä.
MU
4.5
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 6.3.2019

Leipäkupit lohella ja pinaatilla – lämpimät leivät valmistuvat näppärästi muffinivuoassa
Reseptin ainekset (6 annosta)
Lohi-pinaattileipäkupit
- 6paahtoleipäviipaletta
- 150 gkylmäsavu- tai graavilohiviipaleita
- 25 gbabypinaattia tai 2 palaa pakastepinaattia
- 100 gfetajuustoa
- 1 tl sitruunan kuoriraastetta
- ⅓ tl mustapippuria
- 1 ½ dljuustoraastetta
Voitelu
- 1 rklrypsiöljyä tai voisulaa
Lohi-pinaattileipäkupit valmistuvat näin:
- Voitele muffinivuoan kolot rasvalla. Paina leivät varovasti koloihin.
- Leikkaa lohiviipaleet pieniksi paloiksi, hienonna tai sulata pinaatti ja murustele feta. Yhdistä aineet kulhossa.
- Lisää sitruunan kuoriraaste ja mustapippuri.
- Lusikoi täyte leipäkuppeihin. Ripottele juustoraaste pinnalle.
- Paista 200 asteessa 10–15 minuuttia, kunnes juusto on hiukan ruskistunut. Tarjoa lämpiminä.
Voit käyttää täytteessä myös raakaa lohta tai kirjolohta. Lisää silloin hiukan suolaa.

Lämpimät munakoisoleivät – tämän parempaa vegetäytettä saa hakea
Maku

Lämpimät munaleivät – onnellisen aamun helppo herkku
Maku

Sienileivät – lämpimät välipalat gratinoituvat meheviksi uunissa
Kotivinkki

Lämpimät voileivät
Maku

Sopivan retro lämmin leipä

Lämpimät juusto-lohileivät
Kotivinkki

Pizzahtavat lämpimät leivät
Maku

Sinihomejuusto-ananasleipä
Maku