Maku

Leipäkupit lohella ja pinaatilla – lämpimät leivät valmistuvat näppärästi muffinivuoassa

30 min
MU
5
0

Leipäkupit lohella ja pinaatilla paistetaan näppärästi muffinivuoan koloissa. Suolaisesta piirakasta tuttu makutrio, lohi, pinaatti ja feta, toimii myös helpoissa lämppäreissä.
Tulosta
Teksti Annika Elomaa
Kuvat Timo Pyykkö

Ainekset (6 annosta)

Lohi-pinaattileipäkupit

  • 6paahtoleipäviipaletta
  • 150 gkylmäsavu- tai graavilohiviipaleita
  • 25 gbabypinaattia tai 2 palaa pakastepinaattia
  • 100 gfetajuustoa
  • 1 tl sitruunan kuoriraastetta
  • ⅓ tl mustapippuria
  • 1 ½ dljuustoraastetta

Voitelu

  • 1 rklrypsiöljyä tai voisulaa

Tee näin

30 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN15 min

Lohi-pinaattileipäkupit valmistuvat näin:

  1. Voitele muffinivuoan kolot rasvalla. Paina leivät varovasti koloihin.
  2. Leikkaa lohiviipaleet pieniksi paloiksi, hienonna tai sulata pinaatti ja murustele feta. Yhdistä aineet kulhossa.
  3. Lisää sitruunan kuoriraaste ja mustapippuri.
  4. Lusikoi täyte leipäkuppeihin. Ripottele juustoraaste pinnalle.
  5. Paista 200 asteessa 10–15 minuuttia, kunnes juusto on hiukan ruskistunut. Tarjoa lämpiminä.

Voit käyttää täytteessä myös raakaa lohta tai kirjolohta. Lisää silloin hiukan suolaa.

MITÄ PIDIT?
5