4,5(4)
Leipäkupit lohella ja pinaatilla – lämpimät leivät valmistuvat näppärästi muffinivuoassa
Munaton
30 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 15 min
Leipäkupit lohella ja pinaatilla paistetaan näppärästi muffinivuoan koloissa. Suolaisesta piirakasta tuttu makutrio, lohi, pinaatti ja feta, toimii myös helpoissa lämppäreissä.
6.3.2019
 |
Maku
Reseptin ainekset
6 annosta
Lohi-pinaattileipäkupit
6paahtoleipäviipaletta
150 gkylmäsavu- tai graavilohiviipaleita
25 gbabypinaattia tai 2 palaa pakastepinaattia
100 gfetajuustoa
1 tl sitruunan kuoriraastetta
⅓ tl mustapippuria
1 ½ dljuustoraastetta
Voitelu
1 rklrypsiöljyä tai voisulaa

Lohi-pinaattileipäkupit valmistuvat näin:

  1. Voitele muffinivuoan kolot rasvalla. Paina leivät varovasti koloihin.
  2. Leikkaa lohiviipaleet pieniksi paloiksi, hienonna tai sulata pinaatti ja murustele feta. Yhdistä aineet kulhossa.
  3. Lisää sitruunan kuoriraaste ja mustapippuri.
  4. Lusikoi täyte leipäkuppeihin. Ripottele juustoraaste pinnalle.
  5. Paista 200 asteessa 10–15 minuuttia, kunnes juusto on hiukan ruskistunut. Tarjoa lämpiminä.

Voit käyttää täytteessä myös raakaa lohta tai kirjolohta. Lisää silloin hiukan suolaa.

Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
a-lehdet-logo