Näin valmistat leipäkranssin:
Lämmitä maito haaleaksi. Murenna siihen hiiva. Lisää suola, hunaja, munat, keltuainen ja viikunat.
Alusta taikinaan osa jauhoista ja vaivaa 5–10 minuuttia.
Alusta taikinaan pehmeä voi. Lisää loput jauhoista ja vaivaa taikinaa 5–10 minuuttia, kunnes se on kimmoisaa.
Anna taikinan kohota liinalla peitettynä tunnin ajan.
Kumoa taikina jauhotetulle alustalle. Vaivaa ilmakuplat pois.
Jaa taikina kahtia. Pyöritä molemmat taikinapalat tangoiksi. Kiepauta tangot toistensa ympärille punokseksi.
Nosta taikinapunos leivinpaperin päälle pellille. Nosta juustokiekko puisessa pakkauksessaan, ilman kantta taikinan keskelle. Nipistä taikinan päät yhteen juustokiekon ympärille.
Anna kranssin kohota liinalla peitettynä 15 minuuttia. Voitele se sitten vatkatulla munalla.
Paista 175-asteisen uunin keskitasolla 30–40 minuuttia, kunnes kranssi saa kauniin värin ja juusto sulaa.
Valuta juuston päälle heti hunajaa. Tarjoa saman tien, jotta tuoretta leipää voi dipata sulaneeseen juustoon.