Kotivinkki

Leipä ruukussa

0
0

Leipä ruukussa

Teksti Kotivinkki
Kuvat A-lehtien kuva-arkisto
Tulosta
Mainos

Ainekset

  • 6 dlvettä
  • ¾ palahiivaa
  • 3 tlsuolaa
  • ½ dloliiviöljyä
  • noin 1½leivontakarkeita vehnäjauhoja

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

1. Liota hiiva haaleaan veteen.

2. Lisää muut aineet ja vaivaa taikinaa koneella noin viisi minuuttia.

3. Peitä taikina tuorekelmulla ja nosta se jääkaappiin ainakin kahdeksaksi tunniksi, esimerkiksi yön yli. Varaa tarpeeksi suuri kulho, sillä taikina kohoaa jääkaapissa. Taikinaan tulee miedosti hapan maku.

4. Vuoraa 6-12 pientä kukkaruukkua tai teekuppia leivinpaperilla.

5. Vaivaa taikina kevyesti, jaa se osiin ja nosta taikinapalat vuokiin.

6. Kohota leipiä lämpimässä paikassa leivinliinan alla, kunnes ne ovat kooltaan kaksinkertaisia.

7. Paista leipiä uunin keskiritilätasolla 250 asteessa 10 minuuttia.

8. Ota leivät hetkeksi pois uunista ja voitele ne oliiviöljyllä.

9. Nosta leivät takaisin uuniin, kaada uunin pohjalle noin desilitra vettä ja jatka paistamista vielä noin 15 minuuttia.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä