Lehtiselleriä ja voisulaa

25 min
4
0

Lehtiselleriä ja voisulaa

KA
GL
0
4
Teksti Midi Vuorela
Kuvat Juha Juntto
Tulosta
Mainos

Ainekset (2 annosta)

  • 2 kplmunaa
  • 1 kpltomaattia
  • 2 rklbalsamiviinietikkaa
  • 1/4 tlsuolaa
  • 1/4 tlvalkopippuria
  • 2 rkltuoreyrttiseosta
  • 8 kpllehtiselleriä
  • 10 dlvettä
  • 1 tlmerisuolaa
  • 1 tlsokeria
  • 1/2 dltuoretta timjamia
  • 1/2 dllehtipersiljaa
  • 1/2 dltuoretta rakuunaa
  • 20 gvoita (sulatettuna)

Tee näin

25 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN

Keitä munia 5–7 minuuttia ja jäähdytä ne kylmällä vedellä. Hienonna kuoritut munat.

Kuutioi pesty tomaatti ja mausta kuutiot valkoisella balsamicolla, suolalla, vastarouhitulla valkopippurilla ja tuoreyrttisilpuilla.

Huuhtele lehtisellerin varret. Mittaa vesi paistokasariin. Anna veden, suolan, sokerin ja yrttien kiehua 5 minuuttia. Lisää lehtisellerinvarret ja keitä 4–5 minuuttia. Nosta kypsät varret talouspaperin päälle valumaan.

Siirrä valutetut lehtisellerin varret lämmitetyille lautasille, tai tarjoiluvadille ja valuta kuuma voisula päälle.

Tarjoa lehtisellerit tomaatti- ja munakuutioiden sekä leivän kanssa.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä