Lehtipihvit ja maalaislohkoperunat

50 min
4
0

Lehtipihvit ja maalaislohkoperunat

MU
GL
0
4
Teksti Kati Pohja
Kuvat Johanna Myllymäki
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

Maustevoi

  • 50 gvoita
  • 4 rklpersiljaa (hienonnettuna)
  • 1 tlsitruunankuoriraastetta

Perunat

  • 1000 gperunaa (Rosamunda)
  • 1 1/2 rklrypsiöljyä
  • 1 tlsuolaa
  • 1/2 tlpaprikajauhetta

Pihvit

  • 400 gporsaan ulkofileetä
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria
  • 1 rklrypsiöljyä

Tee näin

50 min
{
AKTIIVINEN50 min
PASSIIVINEN

Sekoita huoneenlämpöiseen voihin persiljasilppu ja sitruunankuoriraaste. Muotoile voista pötkö, kääri kelmuun ja anna kovettua jääkaapissa.
Leikkaa pestyt perunat lohkoiksi ja kuivaa talouspaperiin. Nosta perunat kulhoon. Sekoita joukkoon öljy, suola ja paprikajauhe.
Kumoa perunat leivinpaperoidulle pellille. Kypsennä 225 asteessa noin 25 minuuttia, kunnes perunat ovat pehmeitä ja kullanruskeita.
Ota liha huoneenlämpöön puoli tuntia ennen valmistusta.
Leikkaa liha neljäksi pihviksi ja nuiji ohuiksi. Ripottele molemmille puolille suolaa ja pippuria.
Kuumenna öljy pannulla. Paista lehtipihvit kahdessa erässä molemmin puolin kauniin ruskeiksi.
Tarjoa lehtipihvit maustevoinapin, maalaislohkoperunoiden ja salaatin kanssa.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä