Kotivinkki

Lehtipihvi ja balsami-punasipulia

0
0

Lehtipihvi ja balsami-punasipulia

Teksti Kotivinkki
Kuvat Reetta Pasanen
Tulosta
Mainos

Ainekset

  • noin 600 gnaudan paahto- tai sisäpaistia tai valmiita lehtipihvejä
  • pieni punasipuli
  • 1-2 rklvoita (laktoositonta)
  • 1-2 rklöljyä
  • suolaa
  • mustapippuria myllystä
  • 2 rklbalsamietikkaa
  • 2 rklvettä
  • 1 rklhunajaa

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

1. Leikkaa paistista lihan poikkisyin 4–6 noin sentin paksuista pihviä. Laita yksi pihvi kerrallaan muovipussin sisälle ja nuiji se reippaasti ohueksi lihanuijalla. Kuori ja leikkaa punasipuli ohuiksi viipaleiksi.

2. Kuumenna voita ja öljyä paistinpannulla. Kun voi on sulanut ja vaahto laskeutunut, lisää pari pihviä kerrallaan paistinpannulle. Mausta heti suolalla ja pippurilla. Ohut pihvi kypsyy todella nopeasti, joten lämpö saa olla korkea. Oleellista on saada pinta ruskistumaan kauniisti. Sisältä liha saa olla vielä punertava.

3. Käännä pihvi ja mausta myös ruskistunut puoli. Nosta molemmin puolin ruskistunut pihvi tarjoiluvadille. Huuhtele pannu, jos lihasneste tai voi on palanut karrelle. Jatka paistamista uudella rasvalla, kunnes kaikki pihvit on paistettu.

4. Lisää pannulle pihvivadille valunut lihasneste sekä balsamietikka, vesi, sipuliviipaleet ja hunaja. Keitä sekoitellen, kunnes punasipuli pehmenee hieman ja neste kiehuu kokoon. Lusikoi balsami-punasipulit pihvien päälle nesteineen.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä