Lehtikaalisipsit

1 h 40 min
3.3
1

Lehtikaalisipsit

GL
KA
LA
MA
MU
1
3.3
Rapeat lehtikaalisipsit sopivat satokauden tapas-tyyliseen herkutteluun. Lehtikaalisipsit säilyvät ilmatiiviissä rasiassa vähintään viikon.
Teksti Maku-toimitus
Kuvat Joonas Vuorinen
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 100 glehtikaalia
  • 1 rkloliiviöljyä
  • 1/2 dlseesamitahnaa eli tahinia
  • 1/2 dlsitruunamehua
  • 2 tlsitruunankuoriraastetta
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/2 tlchilirouhetta

Tee näin

1 h 40 min
{
AKTIIVINEN10 min
PASSIIVINEN1 h 30 min

Valmista rapeat lehtikaalisipsit näin:

Poista kaaleista lehtiruodin kovimmat ja paksuimmat osat. Revi lehdet pienemmiksi, levitä ne leivinpaperin päälle uunipellille ja voitele öljyllä.

Yhdistä tahini, sitruunamehu ja -kuoriraaste sekä mausteet. Levitä nokare tahnaa lusikalla jokaiselle kaalinlehdelle.

Kuivaa sipsejä 100-asteisessa uunissa kiertoilmalla noin 1 1/2 tuntia, kunnes sipsit ovat rapeita.

MITÄ PIDIT?
3.3
Katso myös nämä