Maku

Lehtikaalisalaatti & valkosipulikastike

30 min
0
2

Lehtikaalisalaatti & valkosipulikastike

Nopea ja maukas lehtikaalisalaatti, jonka kastikkeeseen paahdettu valkosipuli tuo sitä jotain. Maista ja ihastu!
Teksti 52 Weeks of Deliciousness
Kuvat 52 Weeks of Deliciousness
Tulosta
Mainos

Ainekset (1 annosta)

Paahdetut valkosipulit

  • 4 kplvalkosipulinkynsiä kuorineen
  • oliiviöljyä paistamiseen

Salaattikastike

  • 4 kplpaahdettuja valkosipulinkynsiä
  • 2 rkloliiviöljyä
  • 2 rklturkkilaista jogurttia
  • 1 tlsitruunamehua
  • 1 rkljuoksevaa hunajaa
  • suolaa ja mustapippuria

Salaattipohja

  • kaksi ruotoa lehtikaalia

Tee näin

30 min
{
AKTIIVINEN10 min
PASSIIVINEN20 min

Aloita paahtamalla valkosipulinkynnet kuorineen uunissa. Voit lorauttaa kynsien päälle hieman öljyä.

Paahda sipuleita 200 asteessa, varo etteivät ne pala.

Sipulit ovat valmiita, kun niissä on kaunis pinta. 

Jäähdytä paahdetut sipulit ja kuori ne. Paahdettu valkosipuli on helppo kuoria, pehmeä sisus pullahtaa hieman avitettuna helposti kuoresta ulos. 

Lisää sauvasekoittimen monitoimiosaan tai blenderiin paahdetut valkosipulit, oliiviöljy, jogurtti, sitruunamehu ja hunaja. 

Mausta suolalla ja mustapippurilla. 

Surraa tasaiseksi ja maista. Mausta lisää jos tarve. 

Pese ja leikkaa lehtikaaliruodot. Mausta ne sitruunamehulla. 

Sekoita kastike ja lehtikaali huolellisesti. 

Vinkki!

Kannattaa paahtaa kerralla koko valkosipulin kynnet, niitä voi napostella myös sellaisenaan tai tehdä isomman satsin kastiketta tai käyttää salaateissa.
MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä