Maku

Lehtikaalisalaatti bbq-marinoidulla broilerilla

55 min
1
0

Lehtikaalisalaatti bbq-marinoidulla broilerilla

GL
MA
MU
0
1
Kanasalaatti valmistetaan bbq-marinoidusta mehevästä broilerin paistileikkeestä ja värikkäistä kasviksista. Salaattipohjassa rouskuvat lehtikaalisipsit.
Teksti Jasmin Raitakari
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 1 pkt (500 g)broilerin luuttomia paistileikkeitä

Bbq-marinadi

  • 100 gtomaattimurskaa
  • 2 rklhp-maustekastiketta
  • 2 rklketsuppia
  • 1 rklsokeria
  • 1/4 tlsuolaa

Salaattipohja

  • 1 ps (200 g)lehtikaalia
  • 1kesäkurpitsa
  • 1fenkoli
  • 1parsakaali
  • 1 rs (200 g)kirsikkatomaatteja
  • 3/4 dloliiviöljyä
  • 2 rklvalkoviinietikkaa
  • 1 tlsuolaa
  • 1/2 tlchilihiutaleita
  • 1/4 tlmustapippuria

Tarjoiluun

  • 2 rklsiemensekoitusta
  • 1 dlhummusta

Tee näin

55 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN30 min

Sekoita marinadin ainekset. Kääntele broilerit marinadiin ja anna maustua huoneenlämmössä puoli tuntia.

Pese kasvikset. Revi lehtikaali palasiksi ja poista kova lehtiruoti.

Viipaloi kesäkurpitsa ja fenkoli, pilko parsakaali. Siirrä kaikki kasvikset kahdelle leivinpaperoidulle uunipellille ja valuta niille öljyä ja etikkaa ja ripottele päälle mausteet.

Paahda 200-asteisessa uunissa kiertoilmalla noin 15 min. Jos sinulla ei ole kiertoilmaa, vaihda peltien paikat paiston puolivälissä. Siirrä kasvikset tarjoiluastiaan.

Paista broilerit pannulla kypsiksi ja asettele ne salaattipohjan päälle.

Viimeistele kana-lehtikaalisalaatti siemenillä ja hummusnokareilla.

Vinkki!

Valmista salaatti broilerin fileestä, jos et löydä paistileikkeitä.

MITÄ PIDIT?
1
Katso myös nämä