Lehtikaalirullat – kiedo tabbouleh-salaattia lehtikaalin sisään ja haukkaa!
45 min
{
Aktiivinen
30 minPassiivinen
15 minLehtikaalirullat saavat täytteekseen punaherukoiden piristämää yrttistä tabbouleh-salaattia. Rullaa ja nauti.
GL
VE
0
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 5.9.2018

Lehtikaalirullat – kiedo tabbouleh-salaattia lehtikaalin sisään ja haukkaa!
Reseptin ainekset (12 kpl)
- 12 (400 g)lehtikaalin lehteä
Kauratabbouleh
- 3 ½ dlvettä
- 2 ½ dlkaurarouhetta (gluteeniton, esim. Myllärin)
- 3 rkloliiviöljyä
- ½ tl suolaa
- ½ tlmustapippuria
- 1 tlsitruunan kuoriraastetta
- ½ dl sitruunamehua
- 1pieni punasipuli
- ½kurkkua
- 2 dllehtipersiljaa
- 1 dlminttua
- 1 dlpunaherukoita
Lehtikaalirullat valmistuvat näin:
- Vuole lehtikaalin lehtiruoteja ohuemmiksi esimerkiksi perunankuorimaveitsellä. Keitä lehtiä suolalla maustetussa väljässä vedessä 5 minuuttia tai kunnes ne ovat pehmenneet rullattaviksi. Nosta lehdet talouspaperin tai keittiöpyyhkeen päälle odottamaan.
- Kiehauta vesi ja lisää kaurarouhe. Keitä miedolla lämmöllä noin 7 minuuttia, kunnes neste on haihtunut.
- Lisää öljy, suola, pippuri, sitruunankuori ja -mehu. Sekoita ilmavaksi haarukalla ja anna jäähtyä.
- Hienonna sipuli ja kuutioi kurkku. Hienonna yrtit ja sekoita kaikki ainekset keskenään. Anna salaatin maustua kylmässä ennen rullien täyttämistä.
Jos rullaus ei huvita, oikaise ja suikaloi lehtikaalia kauratabboulehin joukkoon.