Maku

Lehtikaalirullat – kiedo tabbouleh-salaattia lehtikaalin sisään ja haukkaa!

45 min
GL
VE
0
0

Lehtikaalirullat saavat täytteekseen punaherukoiden piristämää yrttistä tabbouleh-salaattia. Rullaa ja nauti.
Tulosta
Teksti Annika Elomaa
Kuvat Satu Nyström

Ainekset (12 kpl)

  • 12 (400 g)lehtikaalin lehteä

Kauratabbouleh

  • 3 ½ dlvettä
  • 2 ½ dlkaurarouhetta (Myllärin)
  • 3 rkloliiviöljyä
  • ½ tl suolaa
  • ½ tlmustapippuria
  • 1 tlsitruunan kuoriraastetta
  • ½ dl sitruunamehua
  • 1pieni punasipuli
  • ½kurkkua
  • 2 dllehtipersiljaa
  • 1 dlminttua
  • 1 dlpunaherukoita

Tee näin

45 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN15 min

Lehtikaalirullat valmistuvat näin:

  1. Vuole lehtikaalin lehtiruoteja ohuemmiksi esimerkiksi perunankuorimaveitsellä. Keitä lehtiä suolalla maustetussa väljässä vedessä 5 minuuttia tai kunnes ne ovat pehmenneet rullattaviksi. Nosta lehdet talouspaperin tai keittiöpyyhkeen päälle odottamaan.
  2. Kiehauta vesi ja lisää kaurarouhe. Keitä miedolla lämmöllä noin 7 minuuttia, kunnes neste on haihtunut.
  3. Lisää öljy, suola, pippuri, sitruunankuori ja -mehu. Sekoita ilmavaksi haarukalla ja anna jäähtyä.
  4. Hienonna sipuli ja kuutioi kurkku. Hienonna yrtit ja sekoita kaikki ainekset keskenään. Anna salaatin maustua kylmässä ennen rullien täyttämistä.

Jos rullaus ei huvita, oikaise ja suikaloi lehtikaalia kauratabboulehin joukkoon.

MITÄ PIDIT?
0