Maku

Lehtikaalirullat – kiedo tabbouleh-salaattia lehtikaalin sisään ja haukkaa!

45 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
15 min
Lehtikaalirullat saavat täytteekseen punaherukoiden piristämää yrttistä tabbouleh-salaattia. Rullaa ja nauti.
GL
VE
0
0
Julkaistu: 5.9.2018


Reseptin ainekset (12 kpl)

  • 12 (400 g)lehtikaalin lehteä

Kauratabbouleh

  • 3 ½ dlvettä
  • 2 ½ dlkaurarouhetta (gluteeniton, esim. Myllärin)
  • 3 rkloliiviöljyä
  • ½ tl suolaa
  • ½ tlmustapippuria
  • 1 tlsitruunan kuoriraastetta
  • ½ dl sitruunamehua
  • 1pieni punasipuli
  • ½kurkkua
  • 2 dllehtipersiljaa
  • 1 dlminttua
  • 1 dlpunaherukoita
Tulosta

Lehtikaalirullat valmistuvat näin:

  1. Vuole lehtikaalin lehtiruoteja ohuemmiksi esimerkiksi perunankuorimaveitsellä. Keitä lehtiä suolalla maustetussa väljässä vedessä 5 minuuttia tai kunnes ne ovat pehmenneet rullattaviksi. Nosta lehdet talouspaperin tai keittiöpyyhkeen päälle odottamaan.
  2. Kiehauta vesi ja lisää kaurarouhe. Keitä miedolla lämmöllä noin 7 minuuttia, kunnes neste on haihtunut.
  3. Lisää öljy, suola, pippuri, sitruunankuori ja -mehu. Sekoita ilmavaksi haarukalla ja anna jäähtyä.
  4. Hienonna sipuli ja kuutioi kurkku. Hienonna yrtit ja sekoita kaikki ainekset keskenään. Anna salaatin maustua kylmässä ennen rullien täyttämistä.

Jos rullaus ei huvita, oikaise ja suikaloi lehtikaalia kauratabboulehin joukkoon.

Kommentoi »