Lehtikaalipiirakka

1 h 30 min
4.3
0

Lehtikaalipiirakka

Lehtikaalista ja pekonista tulee herkullinen piirakka.
Teksti Keittiössä, kotona ja puutarhassa
Kuvat Keittiössä, kotona ja puutarhassa
Tulosta
Mainos

Ainekset (10 palaa)

Pohja

  • 150 gvoita
  • 2 dlvehnäjauhoja
  • 1 dltäysjyväspelttijauhoja
  • suolaa
  • 2 rklkylmää vettä

Täyte

  • 100 glehtikaalia
  • 150 gpekonia
  • 1 kplsipuli
  • 1 kplvalkosipulin kynsi
  • 2 dlvahvaa juustoa raastettuna (esim. emmental, gruyere)
  • 3 dlruokakermaa
  • 3 kplmunaa
  • mustapippuria myllystä
  • suolaa

Tee näin

1 h 30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN1 h

Valmista ensin pohja. Kuutio kylmä voi ja laita kulhoon. Lisää kulhoon jauhot ja suola. Nypi voi ja jauhot sekaisin. Lisää lopuksi kylmä vesi ja muotoile taikinasta pallo. Kääri taikina kelmuun ja nosta jääkaappiin puoleksi tunniksi. Voitele 26 cm halkaisijaltaan oleva irtopohjavuoka voilla. Painele taikina tasaisesti vuokaan, myös reunoille. Pistele taikina haarukalla ja paista pohjaa 200 asteessa 10 minuuttia.

Kuutioi pekoni, kuori ja kuutioi sipuli. Poista lehtikaalin lehdistä lehtiruoti ja pilko sopivan kokoisiksi paloiksi. Kuori valkosipulin kynsi ja hienonna. Paista pekonikuutiot rapeiksi pannulla, lisää sipulikuutiot ja kuullota muutama minuutti. Lisää lehtikaali ja valkosipuli, kuullota vielä muutama minuutti. Siirrä kaikki ainekset pannusta piirakkapohjan päälle.

Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa. Lisää joukkoon ruokakerma ja juustoraaste. Mausta mustapippurilla ja suolalla, sekoita hyvin. Kaada seos tasaisesti piirakkavuokaan. Paista piirakkaa 200 asteessa noin puoli tuntia tai kunnes pinta on saanut tarpeeksi väriä.

MITÄ PIDIT?
4.3
Katso myös nämä