Lehtikaalimunakas
30 min
{
Aktiivinen
30 minPassiivinen
Herkullinen munakas hitaisiin viikonloppu aamuihin.
0
Julkaistu: 15.11.2014

Lehtikaalimunakas
Reseptin ainekset (4 annosta)
- 150 gpekonia
- 1 kplsipuli
- 100 glehtikaalia
- 8 kplkananmunaa
- 1 dlruokakermaa
- 1 dlraastettua cheddarjuustoa (tai muuta vahvaa juustoa esim. emmental tai qruyere)
- suolaa
- mustapippuria myllystä
Kuutioi pekoni ja sipuli. Poista lehtikaaleista lehtiruoti ja leikkaa sopivan kokoisiksi paloiksi. Laita pekonit kylmälle pannulle ja kuumenna pannu kuumaksi. Paista kunnes pekonit ovat rapeita. Kaada ylinmääräinen rasva pois. Lisää kuutioitu sipuli ja lehtikaali, paista muutama minuutti.
Vatkaa munien rakenne rikki. Vatkaa joukkoon ruokakerma ja juustoraaste. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Kaada munaseos pannuun ja sekoita hiukan. Nosta kansi päälle ja anna munakkaan hyytyä miedolla lämmöllä.
Leikka munakas neljään osaan ja tarjoile.