Maku

Lehtikaalikeitto pekonilla

1 h
3.2
1

Lehtikaalikeitto pekonilla

Herkullista keittoa lehtikaalilla koleisiin syyspäiviin.
Teksti Keittiössä, kotona ja puutarhassa
Kuvat Keittiössä, kotona ja puutarhassa
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 kpl)

  • 1 kplsipuli
  • 2 kplvalkosipulin kyntta
  • 150 glehtikaalia
  • 2 kplvarsisellerin vartta (säästä varsisellerin lehdet)
  • 4 kplporkkanaa
  • 1 kplpalsternakka (noin 200g)
  • 1 rklrypsiöljyä
  • 1½ dlkuivaa valkoviiniä
  • 140 gtomaattipyreetä
  • 2 lkanalientä (2l vettä ja 2rkl fondia)
  • suolaa
  • mustapippuria myllystä
  • ½ dltuoretta lehtipersilijaa (hienonnettuna)
  • 285 gsuuria valkoisia säilyke papuja (esim. go green)
  • 140 gpekonia

Tee näin

1 h
{
AKTIIVINEN45 min
PASSIIVINEN15 min

Kuutioi pekoni ja paista pannulla rapeaksi. Nosta talouspaperin päälle valumaan. Kuori ja kuutioi sipuli. Kuori ja hienonna valkosipuli. Poista lehtikaalin lehdistä ruoti ja leikkaa sopiviksi suupaloiksi. Ota varsisellerin lehdet talteen. Kuutioi varsisellerit. Kuori ja kuutioi porkkanat. Kuori ja kuutioi palsternakka.

Kuumenna öljy kattilassa. Kuullota sipuleita muutama minuutti. Lisää varsisellerit ja kuullota minuutin verran. Lisää hienonnettu valkosipuli ja kuullota vielä hetki. Lisää valkoviini ja kuumenna kiehuvaksi. Anna kiehua muutama minuutti. Lisää tomaattipyree ja kanaliemi. Kuumenna kiehuvaksi.

Lisää porkkanat, palsternakka ja lehtikaali, keitä kymmenisen minuuttia. Valuta pavut hyvin ja lisää keittoon. Keitä kunnes kaikki kasvikset ovat kypsiä. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Hienonna lehtipersilija ja varsisellerin lehdet, lisää pekonin kanssa keittoon juuri ennen tarjoilua.

MITÄ PIDIT?
3.2
Katso myös nämä