Lehtikaali-mustajuurikeitto

1 h
3.6
7

Lehtikaali-mustajuurikeitto

GL
KA
MU
7
3.6
Mustajuuret ja peruna sakeuttavat lehtikaalikeiton ja tekevät siitä lempeän makuisen. Tarjoa upean värinen ja lämmittävä keitto lehtikaalipeston tai -sipsien kanssa.
Teksti Taina Salovaara
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 1 kplperunaa (jauhoinen, iso)
  • 150 gmustajuurta
  • 150 glehtikaalia
  • 1/2 kplpurjoa (valkoinen osa)
  • 2 rklvoita
  • 1 rklrypsiöljyä
  • 8 dlkasvislientä
  • 2 dlruokakermaa
  • 1 dlkevytmaitoa
  • 2-3 rklsitruunamehua
  • 1 tlmeiramia
  • 1/2 tlrakuunaa
  • 1/4 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria

Pinnalle

  • 4 rklpersiljaa (silputtuna)

Tee näin

1 h
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN45 min

Kuori ja paloittele peruna ja mustajuuret.

Huuhdo kaalinlehdet, poista lehtiruodit ja silppua lehdet.

Halkaise, huuhdo ja silppua purjo.

Kuumenna voi-öljyseos kattilassa, lisää kaali ja purjo. Kuullota sekoitellen viitisen minuuttia. Lisää mustajuuri- ja perunapalat.

Kaada päälle kasvisliemi ja anna ainesten kiehua hiljalleen noin 20 minuuttia. Soseuta keitto.

Lisää kerma, maito, sitruunamehu, meirami ja rakuuna. Mausta suolalla ja pippurilla. Kuumenna kiehuvaksi.

Lisää lehtikaali-mustajuurikeiton pinnalle reilusti silputtuja yrttejä ja halutessasi ituja.

MITÄ PIDIT?
3.6
Katso myös nämä