Maku

Lehtikaali-munakokkeli

10 min
0
0

Lehtikaali-munakokkeli

Helppo aamiainen tai lounas syntyy paistinpannulla parissa minuutissa. Lehtikaalin ja pinaatin joukkoon lisätään munat ja paistetaan pehmeän meheväksi. Ripaus chiliä ja parmesaania viimeistelee terveellisen munakokkelin.
Teksti Tiina Garvey
Kuvat Tiina Garvey
Tulosta
Mainos

Ainekset (2 annosta)

  • 4 kplkananmunia
  • 4 kpllehtikaalin lehteä
  • 1 dltuoretta pinaattia
  • 1 rklparmesaania raastettuna
  • chilihiutaleita
  • suolaa

Tee näin

10 min
{
AKTIIVINEN10 min
PASSIIVINEN

Riko kananmunat kulhoon ja vatkaa niiden rakenne rikki haarukalla.

Pese lehtikaali ja pinaatti. Poista lehtikaalin rangat ja revi lehdet pienemmiksi paloiksi.

Kuumenna pannulla oliiviöljy. Lisää joukkoon revitty lehtikaali. Kääntele pannulla keskilämmöllä pari minuuttia kunnes lehtikaali pehmenee.

Sekoita pannulla lehtikaalin sekaan pinaatti. Kaada pannulle kananmunat. Mausta kevyesti suolalla.

Kääntele (silikoni)lastalla seosta rauhallisesti ympäri pannua noin minuutin ajan kunnes munat ovat pehmeän kiinteää kokkelia. Huomaa, että kypsentyminen jatkuu pannulla myös sen jälkeen kun otat pannun pois liedeltä. Vältä ylikypsentämistä tai munakokkelista tulee kuivaa.

Nosta pannu liedeltä. Ripottele pinnalle parmesaania ja chilihiutaleita.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä