Maku

Lehtikaali-fetasalaatti

15 min
4
0

Lehtikaali-fetasalaatti

Raikas ja terveellinen lehtikaalisalaatti on loistava pääruoka tai lisuke. Vihreää voimaa suolaisella fetajuustolla höystettynä.
Teksti 52 Weeks of Deliciousness
Kuvat 52 Weeks of Deliciousness
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

Salaattipohja

  • 3 kpllehtikaalia (kpl = ruotoa)
  • 2-3 dlpunakaalia
  • 1 dlgranaattiomenan siemeniä

Salaattikastike

  • 1/3 dlappelsiinimehua
  • 2 rkloliiviöljyä
  • 0,5 tlsokeria
  • 0,5 tlsuolaa
  • 0,5 tlmustapippuria myllystä
  • 1 rklomenaviinietikkaa
  • 1 kplvalkosipulinkynsi
  • 1 rklranskankermaa (rasvaa 28 %)

Koristeeksi

  • 1 dlfetajuustoa (rasvaa 25 %)

Tee näin

15 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN

Aloita pesemällä lehtikaalit.

Kuivaa ne ja silppua pieneksi silpuksi. 

Tee salaattikastike kannelliseen lasipurkkiin: sekoita appelsiinimehu, omenaviinietikka, oliiviöljy, raastettu / silputtu valkosipulinkynsi, sokeri, sormisuola ja mustapippuri lasipurkissa. Lisää ranskankerma. Sulje lasipurkin kansi ja sekoita voimakkaasti kunnes ranskankerma on sekoittunut kunnolla muihin aineksiin. 

Sekoita puolet salaattikastikkeesta lehtikaalin joukkoon ja sekoita kunnes lehtikaalissa on tasaisesti kastiketta joka puolella. 

Silppua punakaali. 

Lisää punakaali lehtikaalin joukkoon, lisää loput salaattikastikkeesta ja sekoita. Maista kastiketta ja lisää mausteita jos tarvetta. 

Irroita granaattiomenan siemenet ja lisää ne salaattiin. 

Sekoita. 

Nosta salaatti tarjoiluastiaan / lautaselle ja mausta vielä maun mukaan sormisuolalla ja mustapippurilla. 

Murenna salaatin päälle fetajuustoa.

Vinkki!

Voit käyttää raaan valkosipulin sijaan paahdettua valkosipulia salaattikastikkeessa.
MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä