Lehtikaali-ahvenrullat – raikas kalaherkku vaatii vain vähän vaivaa ja on silti täynnä makua!
laktoositon
maidoton
munaton
sokeriton
40 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 20 min
Lehtikaali-ahvenrullat kypsyvät näppärästi uunissa. Piilota ahvenet lehtikaalin sisään, kiepauta ja kypsennä. Nauti työsi tuloksista vaikkapa kurpitsamuusin kera!

Reseptin ainekset 4 annosta
Lehtikaali-ahvenrullat
8ahvenfileetä
8lehtikaalin lehteä
2 rkltilliä
1 tlsuolaa
1 tl mustapippuria
Lisäksi
hammastikkuja
1 rklrypsiöljyä
Lehtikaali-ahvenrullat valmistuvat näin:
- Leikkaa ahvenfileistä niiden keskellä olevat pystyruodot pois veitsellä.
- Aseta leikkuulaudalle lehtikaalin lehdet ja laita jokaisen päälle yksi ahvenfilee. Ripottele päälle hienonnettua tilliä, suolaa ja mustapippuria.
- Rullaa lehdet nyyteiksi ja sulje nyytit hammastikuilla. Nosta ahvenrullat rypsiöljyllä voideltuun uunivuokaan ja paista 200-asteisessa uunissa 15–20 min, kunnes ahvenet ovat kypsyneet.
Tiesitkö?
Paljon vitamiineja ja proteiinia sisältävä lehtikaali on herkkä etyleenille. Älä siis säilytä sitä omenien lähellä.