Maku

Lehtevät poropalat

55 min
4.3
3

Lehtevät poropalat

Lehtevät poropalat saavat makunsa kylmäsavuporosta, sipulista, puolukkahillosta ja pippurituorejuustosta. Poropalat ovat ihania tarjottavia glögin kera!
Teksti Helena Saine-Laitinen
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (35 kpl)

  • 500 gvoitaikinaa

Täyte

  • 2 kplpunasipulia
  • 2 kplvalkosipulinkynttä
  • 1 rklrypsiöljyä
  • 1 tlhunajaa
  • 1/4 tlsuolaa
  • 3/4 dlhilloa (puolukka)
  • 50 gkylmäsavustettua poroa
  • 200 gmustapekkajuustoa

Tee näin

55 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN15 min

Sulata voitaikinalevyt pakkauksen ohjeen mukaan.

Kuori ja viipaloi sipulit. Kuumenna öljy paistinpannussa. Kääntele sipuleita, kunnes ne ovat raukeita. Mausta hunajalla ja suolalla. Siirrä sivuun.

Kauli taikinalevyt 30 x 10 cm:n kokoisiksi suorakaiteiksi. Nosta levyt leivinpaperin päälle uunipellille.

Vedä terävällä veitsellä viillot noin puolen sentin päästä reunoista, mutta älä paina veistä pohjaan asti. Sivele taikinalevyjen keskiosa kevyesti puolukkahillolla.

Silppua poro. Levitä sipuliseosta, poroa ja viipaloitua pippurijuustoa taikinakehysten sisäpuolelle.

Paista lehtevät poropalat 225 asteessa noin 15 minuuttia.

Leikkaa jokaisesta taikinalevystä 7 lehtevää poropalaa ja tarjoa haaleina pippurisen karpaloglögin kaverina.

MITÄ PIDIT?
4.3
Katso myös nämä