4,4(8)
Lehtevät poropalat
55 min
{
Aktiivinen 40 min
Passiivinen 15 min
Lehtevät poropalat saavat makunsa kylmäsavuporosta, sipulista, puolukkahillosta ja pippurituorejuustosta. Poropalat ovat ihania tarjottavia glögin kera!
Reseptin ainekset
35 kpl
500 gvoitaikinaa
Täyte
2 kplpunasipulia
2 kplvalkosipulinkynttä
1 rklrypsiöljyä
1 tlhunajaa
1/4 tlsuolaa
3/4 dlhilloa (puolukka)
50 gkylmäsavustettua poroa
200 gmustapekkajuustoa

Sulata voitaikinalevyt pakkauksen ohjeen mukaan.

Kuori ja viipaloi sipulit. Kuumenna öljy paistinpannussa. Kääntele sipuleita, kunnes ne ovat raukeita. Mausta hunajalla ja suolalla. Siirrä sivuun.

Kauli taikinalevyt 30 x 10 cm:n kokoisiksi suorakaiteiksi. Nosta levyt leivinpaperin päälle uunipellille.

Vedä terävällä veitsellä viillot noin puolen sentin päästä reunoista, mutta älä paina veistä pohjaan asti. Sivele taikinalevyjen keskiosa kevyesti puolukkahillolla.

Silppua poro. Levitä sipuliseosta, poroa ja viipaloitua pippurijuustoa taikinakehysten sisäpuolelle.

Paista lehtevät poropalat 225 asteessa noin 15 minuuttia.

Leikkaa jokaisesta taikinalevystä 7 lehtevää poropalaa ja tarjoa haaleina pippurisen karpaloglögin kaverina.

3 kommenttia
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.