Maku

Lehtevät omenapiirakat

40 min
0
0

Lehtevät omenapiirakat

Teksti Katri Schröder
Kuvat Juha Juntto
Tulosta
Mainos

Ainekset (16 kpl)

  • 500 glehtitaikinaa (pakaste)

Voiteluun

  • 1 kplmunaa

Täyte

  • 4 rklsokeria
  • 2 rklsitruunamehua
  • 2 rklvettä
  • 1 tlkanelia
  • 4 kplomenaa
  • 2 dlvispikermaa (rasvaa 25 %)
  • 200 gmaitorahkaa (omena-kaneli)

Koristeluun

  • 1 dltuoretta minttua

Tee näin

40 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN10 min

Levitä omenapiirakoiden taikinalevyt sulamaan leivinpaperoidulle pellille.

Viillä terävällä veitsellä noin sentin päästä levyn reunoja myötäillen puoleenväliin taikinalevyä (ei pohjaan asti), jotta reunat kohoavat kauniisti. Voitele vain reunat munalla ja pistele haarukalla keskustat. Paista noin 10 minuuttia 225 asteessa. Nosta jäähtymään. Irrota kohonneet keskustat ja painele pohjapinnat tasaiseksi.
Mittaa kattilaan sokeri, sitruunamehu ja vesi ja anna kiehua noin 5 minuuttia. Jäähdytä hieman ja ripottele joukkoon kaneli.

Pese omenat ja leikkaa ne kuorineen ohuiksi viipaleiksi. Kumoa omenat kattilaan, kääntele ja anna kiehahtaa. Siirrä sivuun ja anna omenien jäähtyä mausteliemessä.

Vaahdota kerma ja nostele kevyesti rahkan kanssa. Täytä levyt rahkaseoksella ja nostele pinnalle lomittain omenaviipaleita. Koristele lehtevät omenapiiraat mintunlehdillä ja tarjoile heti.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä