Maku

Lehtevä kaali-sienipiiras

40 min
5
0

Lehtevä kaali-sienipiiras

KA
0
5
Teksti Marja Samuli
Kuvat timo
Tulosta
Mainos

Ainekset (8 annosta)

  • 100 gfilotaikinaa (pakaste)
  • 1/2 dljuoksevaa margariinia (rasvaa 80 %)

Täyte

  • 10 dlkeräkaalia (silputtuna)
  • 1 kplsipulia
  • 150 gtuoreita herkkusieniä
  • 100 gkorvasieniä
  • 100 gkantarelleja
  • 1 1/2 dlpitkäjyväistä riisiä
  • 1 kplkasvisliemikuutiota
  • 1 1/2 dlranskankermaa (rasvaa 15-18 %) (mustapippuri)
  • 1 kplmunaa

Koristeluun

  • 1 dlkurpitsansiemeniä

Tee näin

40 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN20 min

Silppua kaali. Kuori ja silppua sipuli ja kuullota silput pannulla öljytilkassa pehmeiksi. Puristele sienisilpusta pois ylimääräinen neste siivilässä.
Keitä riisi kypsäksi kasvisliemessä. Yhdistä keskenään kaikki täytteen ainekset ja nosta sivuun.
Levitä uunipellille sula filotaikina-arkki ja sipaise sen toiselle puolelle voisulaa. Taita puoliksi ja voitele päällä oleva pinta voisulalla. Nosta päälle toinen avattu arkki ja voitele se samaan tapaan. Menettele samoin vielä kahden arkin kanssa.
Levitä kaali-sienitäyte voideltujen arkkien päälle. Peitä täyte lopuilla voidelluilla filotaikina-arkeilla ja taita kannen taikinareunat siististi pohjan alle. Voitele piirakan pinta kananmunalla, pistele pintaan haarukalla reikiä ja koristele kurpitsansiemenillä.
Paista 225 astetta noin 20 minuuttia, kunnes piiraan pinta on saanut kauniin paistovärin. Nosta uunista ja anna vetäytyä ennen leikkaamista.
 

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä