Maku

Laventeli-suklainen crème brûlée

1 h
0
0

Laventeli-suklainen crème brûlée

GL
0
0
Teksti Helena Saine-Laitinen
Kuvat Sami Repo
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 4 dlkuohukermaa
  • 4 tllaventelia
  • 1 kplvaniljatankoa (halkaistuna)
  • 200 gtummaa suklaata
  • 1 dltomusokeria
  • 3 kplkeltuaista

Päälle

  • 3 rklsokeria

Tee näin

1 h
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN30 min

Kuumenna kerma pinnoitetussa kattilassa laventelioksien ja vaniljatangon kanssa. Siirrä lähes kiehuva kerma sivuun, pane kansi päälle ja anna maustua puolen tunnin ajan.

Siivilöi kerma ja kaada se takaisin kattilaan. Kaavi vaniljatangosta siemenet ja lisää ne kermaan. Kuumenna kerma ja pilko joukkoon suklaa. Sekoittele kunnes suklaa liukenee.

Siivilöi tomusokeri kulhoon ja lisää keltuaiset. Vaahdota vaaleaksi ja vatkaa joukkoon lämmin suklaakerma.

Voitele uuninkestävät annosvuoat kevyesti. Kaada laventeli-suklaaseos vuokiin ja nosta vuoat uunivuokaan, jonka täytät kuumalla vedellä niin, että vesi ulottuu parin sentin päähän annosvuokien reunasta.

Kypsennä 175 asteessa 25–30 minuuttia. Nosta laventeli-suklaiset vuoat vesihauteesta jäähtymään ritilälle. Peitä creme bruleevuoat kelmulla täysin jäähtyneinä ja siirrä jääkaappiin. Tähän asti voit valmistella jälkiruoat päivää ennen tarjoilua.

Ripottele lavetnteli-suklaisten creme brûléevuokien pinnalle sokeria ja paahda pinta ruskeaksi ja rapeaksi joko puhalluslampulla tai uunin grillivastusten alla.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä