Maku

Laventeli-nektariinikakku

1 h
4
0

Laventeli-nektariinikakku

Tahmean täydellinen laventeli-nektariinikakku saa hienostuneen makunsa kuivatuista laventelinkukista. Supermehevä kakkupohja leivotaan voilla, valkosuklaalla ja hunajalla. Tässä ei tarvita sähkövatkainta vaan ainekset vaan sekoitetaan yhteen. Kypsät nektariinit viimeistelevät kesäisen herkkuleivonnaisen. Parhaimmillaan kakku on, kun se saa vetäytyä muutaman tunnin ennen tarjoamista. Kuva: Laura Riihelä
Teksti Baking Instinct
Kuvat Baking Instinct
Tulosta
Mainos

Ainekset (12 annosta)

  • 175 gvoita
  • 200 gvalkosuklaata
  • 3 kplmunaa
  • 1 dlsokeria
  • 1/2 dljuoksevaa hunajaa
  • 1 tlvaniljasokeria
  • 4 dlvehnäjauhoja
  • 1 rklkuivattuja laventelinkukkia
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 2-3 kplnektariinia (kypsiä)

Päälle

  • tomusokeria
  • kuivattuja laventelinkukkia

Tee näin

1 h
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN30 min

Kuumenna uuni 200 asteeseen.
Sulata paloiteltu voi ja valkosuklaa teräskulhossa vesihauteessa, välillä sekoitellen.
Nosta kulho vesihauteesta ja anna voi-valkosuklaaseoksen jäähtyä.
Lisää voi-valkosuklaaseokseen kananmunat, sokeri, hunaja ja vaniljasokeri. Sekoita tasaiseksi.
Yhdistä toisessa kulhossa vehnäjauhot, laventelinkukat ja leivinjauhe. Kääntele ne lastalla taikinaan mutta älä enää vaivaa.
Vuoraa metallinen piirakkavuoka (halkaisijaltaan noin 20 cm) leivinpaperilla. Levitä taikina vuokaan.
Huuhtele ja paloittele nektariinit. Paina nektariinipalat hieman syvemmälle taikinaan.
Paista kakku kypsäksi ja kauniin väriseksi uunin keskitasolla 20–25 minuuttia. Jos pinta saa liikaa väriä, peitä kakku paistamisen loppuvaiheessa leivinpaperilla. Testaa kypsyys tikulla.
Tarjoa kakku hyvin jäähtyneenä.
Siivilöi päälle tomusokeria ja koristele muutamilla laventelinkukinnoilla.

Vinkki!

Kakku maistuu parhaimmalta hieman vetäytyneenä, jolloin maut ehtivät syventyä.
MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä