Maku

Laventeli-marenkikakku

2 h 25 min
5
0

Laventeli-marenkikakku

GL
0
5
Kukanmuotoinen marenkikerroskakku on keväisen keveä. Upean tuoksuisella laventelilla maustettu marenki saa seurakseen kirpeää sitruunatahnaa ja kuohkeaa kermavaahtoa.
Teksti Jasmin Raitakari
Kuvat Riikka Kantinkoski
Tulosta
Mainos

Ainekset (16 annosta)

Marenkipohjat

  • 1 rklkuivattuja laventelinkukkia
  • 3 dlsokeria (erikoishienoa, Siro)
  • 5 kplvalkuaista (M-kokoisen munan)
  • 1 tlsitruunamehua
  • 1/2 tlelintarvikeväriä (muutamat tipat punaista ja sinistä)

Täyte

  • 3 dlkuohukermaa
  • 1/2 dlsokeria
  • 2 tlsitruunankuoriraastetta (yhden luomusitruunan raastettu kuori)
  • 340 gsitruunatahnaa (lemon curd) (1 prk)

Tee näin

2 h 25 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN2 h

Valmista laventeli-marenkikakku näin:

Jauha laventelinkukat sokerin kanssa hienoksi monitoimikoneessa leikkuuterällä.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää kukkasokeri pienissä erissä edelleen vatkaten. Lisää sitruunamehu ja jatka vatkaamista, kunnes vaahto on kovaa ja kiiltävää. Värjää marenki halutessasi lisäämällä valkuaisvaahtoon punaista ja sinistä geeliväriä tippa kerrallaan.

Levitä marenki leivinpaperille kolmeksi kukanmuotoiseksi levyksi. (Ø noin 20 cm, 20 cm ja 15 cm).

Paista 125-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla noin 1 tunti. Sammuta uuni ja anna marenkien kovettua uunissa vielä tunti.

Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää sokeri ja sitruunankuori vatkaamisen loppuvaiheessa. Levitä jäähtyneelle marenkipohjalle sitruunatahnaa. Lusikoi päälle kermatäytettä ja nosta täytteen päälle toinen marenkilevy. Lisää päälle sitruunatahnaa ja kermatäytettä. Nosta päälle kolmas marenkilevy. Levitä päälle loppu sitruunatahna ja kermatäyte.

Viimeistele laventeli-marenkikakku laventelinkukilla ja tarjoa heti.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä