Maku

Lasten lammas-kaalilaatikko eli kaalimaan kingi

2 h 30 min
4.2
0

Lasten lammas-kaalilaatikko eli kaalimaan kingi

Teksti Susanna Katajisto
Kuvat Timo Villanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (8 annosta)

  • 8 dlvettä
  • 1 kpllihaliemikuutiota
  • 2 dlohrasuurimoita
  • 2500 gkeräkaalia
  • 1 rklrypsiöljyä
  • 500 glampaan jauhelihaa
  • 2 kplsipulia (kuutioituna)
  • 3/4 dlsiirappia
  • 1 rklmeiramia
  • 1/4 tlmustapippuria
  • 1/4 tlsuolaa

Pinnalle

  • 2 rklsiirappia
  • 2 rkljuoksevaa margariinia (rasvaa 80 %)

Tee näin

2 h 30 min
{
AKTIIVINEN1 h
PASSIIVINEN1 h 30 min

Lisää kiehuvaan veteen liemikuutio ja ohrasuurimot. Keitä pakkauksen ohjeen mukaan kypsiksi.

Kaada kaalisuikaleet toiseen kattilaan ja lorauta pohjalle tikka vettä. Hauduta kaali raukeaksi välillä sekoittaen.

Kuumenna öljy paistinpannulla jaruskista jauheliha ja sipuli kevyesti.

Yhdistä ohrasuurimot, kaali ja liha-sipulisekoitus. Mausta kaaliseos siirapilla, meiramilla, mustapippurilla ja suolalla.

Kaada seos voideltuun uunivuokaan ja tasoita pinta. Valele päälle vielä siirappia ja margariinia.

Paista kaalilaatikkoa 150 asteessa 1–1 1/2 tuntia. Peitä vuoka foliolla, jos pinta ruskistuu liikaa.

Tarjoa lasten kaalilaatikon lisänä sokeroitua puolukkaa ja raikasta salaattia.

Vinkki!

Kaalilaatikon valmistaminen on helppoa, mutta se vie aikaa. Laatikkoa kannattaakin tehtailla kerralla suurempi annos ja pakastaa kiireisten päivien varalle. Kaalilaatikko kiittää lempeästä ja pitkästä kypsennyksestä.
MITÄ PIDIT?
4.2
Katso myös nämä