Kotivinkki

Laskiaistuulihatut – kermavaahdolla ja hillolla täytetyt herkkupalat haastavat perinteiset pullat

50 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
30 min
Laskiaistuulihattu on yhtä aikaa unelman kevyt, sopivan kostea ja rapea laskiaisleivonnainen. Laskiaistuulihatut täytetään kermavaahdolla ja hillolla ja kuorrutetaan suklaalla. Kokeile ja ihastu!
KA
0
0
Julkaistu: 28.1.2016


Ainekset (10 kpl)

Laskiaistuulihatut

  • 100 gvoita
  • 2 ½ dlvettä
  • 2 ½ dl (150 g)erikoisvehnäjauhoja
  • 1 tlsokeria
  • ½ tlsuolaa
  • 3kananmunaa
  • ½ tlleivinjauhetta

Tuulihattujen täyte

  • 2 dlkuohukermaa
  • 2 tlvaniljasokeria
  • 1–2 dlvadelmahilloa
  • (noin 2 dl vadelmia)

Tuulihattujen päälle

  • tomusokeria
  • (50 g suklaata)
Tulosta

Laskiaistuulihatut valmistuvat näin:

  1. Mittaa voi ja vesi paksupohjaiseen teräskattilaan. Kuumenna hiljalleen, kunnes voi sulaa. Kiehauta seos.
  2. Yhdistä jauhot, suola ja sokeri. Kaada ne kattilaan yhdellä kertaa ja sekoita voimakkaasti esimerkiksi puulastalla, kunnes seos on kiiltävä, tasainen pallo, joka irtoaa reunoista. Anna seoksen jäähtyä noin 10 minuuttia.
  3. Lisää munat yksitellen voimakkaasti sähkövatkaimella sekoittaen. Lisää viimeisen munan kanssa voimakkaasti sekoittaen myös leivinjauhe.
  4. Pane taikina pursotinpussiin ja pursota uunipellille leivinpaperin päälle noin 10 isohkoa pyörylää.
  5. Paista tuulihattuja uunin keskitasolla ensin 225 asteessa noin 10 minuuttia. Laske sitten lämpö 175 asteeseen ja jatka paistamista vielä 15–20 minuuttia. Älä avaa luukkua paiston aikana etteivät tuulihatut lässähdä.
  6. Valmista täyte. Vaahdota kerma ja mausta se vanilja­sokerilla.
  7. Halkaise jäähtyneet tuulihatut ja täytä vadelmahillolla ja kermavaahdolla sekä halutessasi vadelmilla.
  8. Viimeistele laskiaistuulihatut tomusokerilla. Halutessasi sulata paloiteltu suklaa miedolla lämmöllä mikrossa ja valuta täytettyjen tuulihattujen päälle. Tarjoa laskiaistuulihatut heti.
Kommentoi »