Maku

Laskiaissämpylät

1 h 50 min
5
0

Laskiaissämpylät

MU
0
5
Laskiaissämpylä on laskiaispullan suolainen versio. Pehmeät evässämpylät täytetään suolaisella meetvurstitäytteellä, jota raikastaa raastettu kurkku!
Teksti Maku-toimitus
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (10 kpl)

Taikina

  • 3 dlvettä
  • 2 tlkuivahiivaa
  • 1 rklunikonsiemeniä
  • 1 tlsuolaa
  • 3 dlgrahamjauhoja
  • 3 dlvehnäjauhoja
  • 2 rklrypsiöljyä

Voitelu ja koristelu

  • 1/2 dlkevytmaitoa
  • 1/2 tlunikonsiemeniä

Meetvurstitäyte

  • 100 gmeetvurstia (viipaleita)
  • 1/2 kplkurkkua
  • 100 gtuorejuustoa (ruohosipulin makuista)
  • 1 dlranskankermaa (rasvaa 28 %)
  • 3 rklpersiljaa

Tee näin

1 h 50 min
{
AKTIIVINEN50 min
PASSIIVINEN1 h

Kuumenna vesi noin 42-asteiseksi ja liuota hiiva veteen. Lisää siemenet, suola ja grahamjauhot puuhaarukalla sekoittaen.

Lisää vehnäjauhot vähitellen taikinaan ja alusta käsin tasaiseksi, kimmoisaksi taikinaksi. Lisää öljy alustuksen loppuvaiheessa.

Kohota taikinaa 30–60 minuuttia leivinliinan alla.

Valmista täyte. Suikaloi meetvurstit. Raasta kurkku. Purista kurkkuraasteesta irtoava neste pois, esimerkiksi siivilän läpi.

Sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään ja nosta kylmään.

Vaivaa kohonnutta taikinaa hetki jauhotetulla pöydällä. Leivo taikina pieniksi sämpylöiksi, ja kohota niitä vielä 20 minuuttia liinan alla.

Voitele sämpylät keltuaisella ja koristele unikonsiemenillä.

Paista 200-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia.

Leikkaa jäähtyneistä sämpylöistä lakit pois ja täytä meetvurstitäytteellä. Nosta lakkiosa päälle ja nauti.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä