Maku

Laskiaispullataskut ja -kupit

1 h 30 min
0
0

Laskiaispullataskut ja -kupit

Vaihtoehtoinen tapa tehdä laskiaispullia.
Teksti Perinneruokaa prkl
Kuvat Perinneruokaa prkl
Tulosta
Mainos

Ainekset (20 kpl)

  • 5 dlmaitoa
  • 50 ghiivaa
  • 2 dlsokeria
  • 2 rklkardemummaa
  • 1 kplkananmuna
  • 2 tlsuolaa
  • 14 dlvehnäjauhoja
  • 200 gvoita

Tee näin

1 h 30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN1 h

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja sekoita siihen hiiva. Lisää suola, sokeri, kardemumma ja kananmuna. Sekoita mukaan vehnäjauhoja vähän kerrallaan. Vaivaa ja alusta voilla. Anna kohota kaksinkertaiseksi lämpimässä kelmun alla. Kaulitse puolikas taikinasta pitkä, kapea ja alle puoli senttiä paksu taikinalevy. Peitä tämä puoliksi leivinpaperin kaistaleella ja käännä taikinalevyn toinen puolikas tämän päälle. Leikkaa taikinasta neliön mallisia paloja. 
Vaihtoehtoisest voit levittää taikinaa foliokuppien päälle. Anna kohota pyyhkeen alla jälleen noin kaksinkertaiseksi. Lämmitä uuni 225-asteiseksi. Voitele pullat kananmunalla ja ripottele päälle raesokeria. Paista pullia 5-10 minuuttia. Täytä taskut tai kupit mantelimassalla tai hillolla ja kermavaahdolla.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä