Maku

Laskiaispullataskut ja -kupit – perinneherkun uudet muodot

1 h 30 min
KA
5
0

Tällaisia pullia et ole ennen nähnyt! Laskiaispullataskut ja -kupit täytetään perinteiseen tapaan kermavaahdon lisäksi mantelimassalla tai hillolla, mutta muoto on täysin uusi. Kokeile, jos uskallat!
Tulosta
Teksti Perinneruokaa prkl
Kuvat Perinneruokaa prkl

Ainekset (20 kpl)

Laskiaispullataskut ja -kupit

  • 5 dlmaitoa
  • 50 ghiivaa
  • 2 dlsokeria
  • 2 rklkardemummaa
  • 1 kplkananmuna
  • 2 tlsuolaa
  • 14 dlvehnäjauhoja
  • 200 gvoita

Lisäksi

  • kermavaahtoa
  • mantelimassaa
  • hilloa

Tee näin

1 h 30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN1 h

Laskiaispullataskut ja -kupit valmistuvat näin:

  1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja sekoita siihen hiiva. Lisää suola, sokeri, kardemumma ja kananmuna. Sekoita mukaan vehnäjauhoja vähän kerrallaan. Vaivaa ja alusta voilla. Anna kohota kaksinkertaiseksi lämpimässä kelmun alla.
  2. Jaa taikina kahtia. Kauli toisesta puolikkaasta pitkä ja kapea, alle puoli senttiä paksu taikinalevy. Peitä taikinalevy pituussunnassa puoliksi leivinpaperin kaistaleella ja käännä taikinalevyn toinen puolikas tämän päälle. Leikkaa taikinasta neliön mallisia paloja, jolloin muodostuu pullataskuja. Tee toisesta puolikkaasta laskiaispullakuppeja levittämällä taikinaa foliokuppien päälle. Anna kohota pyyhkeen alla jälleen noin kaksinkertaiseksi.
  3. Lämmitä uuni 225-asteiseksi. Voitele pullat kananmunalla ja ripottele päälle raesokeria. Paista pullia 5–10 minuuttia.
  4. Anna pullien jäähtyä hieman. Täytä taskut ja kupit kermavaahdolla sekä mantelimassalla tai hillolla.

Vinkki!

Jos etsit perinteisempää ohjetta, kurkkaa laskiaispullien resepti täältä.

MITÄ PIDIT?
5