Kotivinkki

Laskiaispullaburgeri

2 h
0
0

Laskiaispullaburgeri

Leikittele laskiaispullan muodolla ja leikkaa mantelimassasta pullan väliin messevä pihvi.
Teksti Sanna Kekäläinen
Kuvat Reetta Pasanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (20-25 kpl)

  • 200 gvoita
  • 5 dlmaitoa (täys)
  • 50 gtuorehiivaa
  • 2 dlsokeria
  • 2 rklkardemummaa
  • 1 ½ tlsuolaa
  • 1kananmuna
  • n. 15 dlvehnäjauhoja

Laskiaispullan päälle

  • 1kananmuna
  • raesokeria

Laskiaispullan täyte

  • 2 dlkuohukermaa vatkattuna
  • 2 dlvadelmahilloa
  • 150 gmantelimassaa

Tee näin

2 h
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN1 h 20 min

1. Sulata voi ja laita se hetkeksi sivuun.

2. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Liota hiiva maitoon. Sekoita joukkoon sokeri, kardemumma, suola ja muna.

3. Alusta jauhot taikinaan vähän kerrallaan. Voi olla, ettet tarvitse koko jauhoerää, sillä jauhot ovat kosteuspitoisuudeltaan erilaisia. Lisää viimeisen jauhoerän yhteydessä voisula. Alusta taikinaa, kunnes se on kimmoisaa. Peitä kulho keittiöpyyhkeellä. Kohota lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi noin 30 min.

4. Leivo kohonneesta taikinasta pikkupullia. Anna kohota noin 20 minuuttia keittiöpyyhkeen alla.

5. Voitele kohonneet pullat kevyesti vatkatulla munalla. Ripottele päälle raesokeria.

6. Paista pikkupullia 200-asteisen uunin keskitasolla 8–10 minuuttia. Anna jäähtyä.

7. Halkaise pullat. Laita laskiaispullien täytteeksi hilloa, mantelimassaa ja kermavaahtoa. 

Vink vink Jos hillo ja mantelimassa eivät ole juttusi, kokeile laskiaispullan täytteeksi Nutellaa eli suklaista pähkinätahnaa. Se loihtii kermavaahdon kera pullat täydellisen syntiksiksi suklaahoukutuksiksi. Myös kinuskikastikkeella maustettu kermavaahto on mahtavan makuinen, moderni täyte tutulle laskiaispullalle.

Lisää laskiaisherkkuja

Laskiaispitko

Laskiaistuulihatut

Pullasarvet hillolla ja mantelimassalla

Laskiaiskorvapuusti

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä