Laskiaispullaburgerissa ihastuttaa laskiaispullasta tuttu makumaailma sekä uusi, vinkeämpi muoto – katso resepti ja kokeile!
Kasvis
2 h
{
Aktiivinen 40 min
Passiivinen 1 h 20 min
Laskiaispullaburgerit leikittelevät perinteisen laskiaisherkun täytteillä ja hampurilaisen muodolla. Pullan väliin muotoillaan messevä pihvi mantelimassasta. Makuelämyksen viimeistelevät vadelmahillo ja kermavaahto.
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Liota hiiva maitoon. Sekoita joukkoon sokeri, kardemumma, suola ja muna.
Alusta jauhot taikinaan vähän kerrallaan. Voi olla, ettet tarvitse koko jauhoerää, sillä jauhot ovat kosteuspitoisuudeltaan erilaisia. Lisää viimeisen jauhoerän yhteydessä voisula. Alusta taikinaa, kunnes se on kimmoisaa.
Peitä kulho keittiöpyyhkeellä. Kohota lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi noin 30 minuuttia.
Leivo kohonneesta taikinasta pikkupullia. Anna kohota noin 20 minuuttia keittiöpyyhkeen alla.
Voitele kohonneet pullat kevyesti vatkatulla munalla. Ripottele päälle raesokeria.
Paista pikkupullia 200-asteisen uunin keskitasolla 8–10 minuuttia. Anna jäähtyä.
Halkaise pullat. Laita laskiaispullaburgerien täytteeksi hilloa, mantelimassaa ja kermavaahtoa.