Maku

Laskiaisen tuulihatut

45 min
5
0

Yhdistä kaksi herkkua: laskiaispullat ja tuulihatut. Ilmavien tuulihattujen täytteenä on mansikkahilloa ja kermavaahtoa, päällä Nutellaa.
Tulosta
Teksti Lunni leipoo
Kuvat Lunni leipoo

Ainekset (8 kpl)

  • 80 gvoita
  • 2 1/2 dlvettä
  • 150 gvehnäjauhoja (reilu 2 dl)
  • 3 kplmunaa

Lisäksi

  • 2 dlkuohukermaa
  • 1 dlmansikkahilloa
  • 1/2 dlNutellaa
  • 1 rklkevytmaitoa

Tee näin

45 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN30 min

Valmista tuulihattutaikina. Mittaa vesi ja kuutioitu voi kattilaan. Anna voin sulaa sekoittamatta, ja kun seos kiehahataa, ota kattila pois liedeltä ja lisää jauhot joukkoon kerralla. Sekoita jauhot voimallisesti joukkoon, kunnes taikinasta muodostuu kiinteämpi pallo (tämä vie n. 30 sekuntia). Tämän jälkeen laita kattila takaisin liedelle ja sekoita parin minuutin ajan voimakkaasti (kätesi tulee väsymään!). Tämä vapauttaa taikinasta höyryä ja kosteutta. Taikina on valmista, kun se irtoaa kattilan reunoista ja tuntuu kiinteältä. Siirrä taikina toiseen (suureen) kulhoon jäähtymään, voit nopeuttaa jäähtymistä sekoittamalla sitä hetken aikaa. Lisää jäähtyneeseen taikinaan munat yksi kerrallaan samalla sekoittaen. Voit käyttää monitoimikonetta, sähkövatkainta tai vatkata käsin. Taikinan tulee olla koostumukseltaan todella tahmeaa, ja jos vedät puulusikan taikinan halki, keskelle tulee jäädä polku. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Lusikoi taikina pursotinpussiin, jossa on suuri tähtitylla. Pursota 8 kpl korkeahkoja kekoja leivinpaperille, jätä kunnon kohoamisvarat. Paista uunin keskitasolla n. 30 minuuttia tai kunnes taikina on saanut kunnolla väriä ja tuntuu kiinteältä koskiessa. Anna jäähtyä ja leikkaa jäähtyneinä kahtia. Vaahdota kermavaahto. Levitä tuulihattujen pohjan päälle mansikkahilloa ja pursota kermavaahto päälle. Laita päälle tuulihatun kansi. Lämmitä mikrossa varovaisesti Nutellaa ja maitoa, sekoita tasaiseksi. Valuta leivosten päälle. Nauti!

MITÄ PIDIT?
5