4(3)
Laskiaisen tuulihatut – ilmavat laskiaisherkut yhdistävät suosikkileivonnaisten parhaat puolet
Kasvis
45 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 30 min
Laskiaisen tuulihatut täytetään kermavaahdolla ja mansikkahillolla. Koko komeus viimeistellään Nutella-raidoituksella.
Julkaistu 19.2.2017
Maku
Reseptin ainekset
8 kpl
Tuulihatut
80 gvoita
2 1/2 dlvettä
150 gvehnäjauhoja (reilu 2 dl)
3 kplmunaa
Lisäksi
2 dlkuohukermaa
1 dlmansikkahilloa
1/2 dlNutellaa
1 rklkevytmaitoa

Laskiaisen tuulihatut – ohje:

  1. Mittaa vesi ja kuutioitu voi kattilaan. Anna voin sulaa sekoittamatta, ja kun seos kiehahtaa, ota kattila pois liedeltä ja lisää jauhot joukkoon kerralla. Sekoita jauhot voimallisesti joukkoon, kunnes taikinasta muodostuu kiinteämpi pallo (noin 30 sekuntia).
  2. Laita kattila takaisin liedelle ja sekoita parin minuutin ajan voimakkaasti. Tämä vapauttaa taikinasta höyryä ja kosteutta. Taikina on valmista, kun se irtoaa kattilan reunoista ja tuntuu kiinteältä.
  3. Siirrä taikina toiseen (suureen) kulhoon jäähtymään. Voit nopeuttaa jäähtymistä sekoittamalla taikinaa hetken aikaa.
  4. Lisää jäähtyneeseen taikinaan munat yksi kerrallaan samalla sekoittaen. Voit käyttää monitoimikonetta, sähkövatkainta tai vatkata käsin. Taikinan tulee olla koostumukseltaan todella tahmeaa, ja jos vedät puulusikan taikinan halki, keskelle tulee jäädä polku.
  5. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Lusikoi taikina pursotinpussiin, jossa on suuri tähtitylla. Pursota kahdeksan korkeahkoa kekoa leivinpaperille. Jätä kunnon kohoamisvarat.
  6. Paista tuulihattuja uunin keskitasolla noin 30 minuuttia tai kunnes taikina on saanut kunnolla väriä ja tuntuu kiinteältä koskiessa. Anna jäähtyä ja leikkaa jäähtyneinä kahtia.
  7. Vaahdota kermavaahto. Levitä tuulihattujen pohjan päälle mansikkahilloa ja pursota kermavaahto päälle. Laita päälle tuulihatun kansi.
  8. Lämmitä mikrossa varovaisesti Nutellaa ja maitoa, sekoita tasaiseksi. Valuta leivosten päälle. Nauti!
Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.