Lasimestarin omenainen silli

24 h 20 min
0
0

Lasimestarin omenainen silli

GL
LA
MA
MU
0
0
Teksti Midi Vuorela
Kuvat Martti Leppä
Tulosta
Mainos

Ainekset (15 annosta)

Liemi

  • 1 dlsokeria
  • 1 dlvettä
  • 1 dlväkiviinaetikkaa

Purkkiin

  • 2 kplmaustesilliä
  • 1 kplpunasipulia
  • 1 kplomenaa (vihreä)
  • 1 kplporkkanaa
  • 1 tlvalkopippuria (kokonaisia)
  • 1 1/2 rkltuoretta rosmariinia

Tee näin

24 h 20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN24 h

Mittaa liemen aineet kattilaan. Kiehauta ja anna jäähtyä.

Avaa sillit, puhdista mahat ja huuhtele ne kylmällä, juoksevalla vedellä. Leikkaa evät irti saksilla ja leikkaa sillit veitsellä parin sentin paloiksi.

Kuori punasipuli, halkaise ja leikkaa puolikkaat ohuiksi viipaleiksi. Pese omena, halkaise, poista siemenkota ja viipaloi puolikkaat. Kuori ja viipaloi porkkana.

Lado kaikki aineet kerroksittain purkkiin, ripottele väliin valkopippureita ja työnnä rosmariinioksat purkkiin. Kaada liemi päälle, sulje purkki ja pane pariksi päiväksi maustumaan jääkaappiin.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä