Maku

Lasimestarin omenainen silli

24 h 20 min
GL
LA
MA
MU
0
0

Tässä reseptissä perinteinen silliherkku saa lisämakua omenasta. Kokeile lasimestarin herkullisia sillejä täysin uudella tavalla!
Tulosta
Teksti Midi Vuorela
Kuvat Martti Leppä

Ainekset (15 annosta)

Liemi

  • 1 dlsokeria
  • 1 dlvettä
  • 1 dlväkiviinaetikkaa

Purkkiin

  • 2 kplmaustesilliä
  • 1 kplpunasipulia
  • 1 kplomenaa (vihreä)
  • 1 kplporkkanaa
  • 1 tlvalkopippuria (kokonaisia)
  • 1 1/2 rkltuoretta rosmariinia

Tee näin

24 h 20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN24 h

Lasimestarin omenainen silli valmistuu näin:

Mittaa liemen aineet kattilaan. Kiehauta ja anna jäähtyä.

Avaa sillit, puhdista mahat ja huuhtele ne kylmällä, juoksevalla vedellä. Leikkaa evät irti saksilla ja leikkaa sillit veitsellä parin sentin paloiksi.

Kuori punasipuli, halkaise ja leikkaa puolikkaat ohuiksi viipaleiksi. Pese omena, halkaise, poista siemenkota ja viipaloi puolikkaat. Kuori ja viipaloi porkkana.

Lado kaikki aineet kerroksittain purkkiin, ripottele väliin valkopippureita ja työnnä rosmariinioksat purkkiin. Kaada liemi päälle, sulje purkki ja pane pariksi päiväksi maustumaan jääkaappiin.

Vinkki!

Kurkkaa myös perinteisen lasimestarin sillin resepti!

MITÄ PIDIT?
0