Maku

Lasagne Vierumäki Gardenin tapaan

4 h
4.4
2

Lasagne Vierumäki Gardenin tapaan

Teksti Päivi Koskela
Kuvat Timo Villanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (8 annosta)

  • 400 gpastaa (lasagne)

Bolognesekastike

  • 500 gnaudan jauhelihaa (rasvaa 17 %)
  • 100 gsavustettua siankylkeä
  • 2 kplsipulia
  • 2 kplvalkosipulinkynttä
  • 2 kplporkkanaa
  • 1 kplpalsternakkaa
  • 200 gkuorittuja tomaatteja
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 1 dltuoretta basilikaa

Juustokastike

  • 10 dlkevytmaitoa
  • 50 gvoita
  • 1 dlvehnäjauhoja
  • 200 gsulatejuustoa
  • 100 gkermajuustoa
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/2 tlvalkopippuria
  • 1/4 tlmuskottipähkinää

Tee näin

4 h
{
AKTIIVINEN1 h
PASSIIVINEN3 h

Ota jauheliha huoneenlämpöön. Kuutioi savukylki ja kasvikset pieniksi kuutioiksi. Ruskista kasarissa savukylkikuutiot ja kasvikset. Lisää kuoritut tomaatit ja kypsennä noin 15 minuuttia miedolla lämmöllä. Lisää lämpöä ja sekoita jauheliha kasvisten sekaan. Anna hautua miedolla lämmöllä 1–2 tuntia, niin että kasvikset ”hajoavat” kastikkeen sekaan.

Lisää haudutuksen aikana tarvittaessa vettä tai valkoviiniä, ettei kastike kuivu liiaksi. Mausta lopuksi maun mukaan suolalla, pippurilla ja tuoreella basilikalla.

Valmista juustokastike. Sulata voi kattilassa miedolla lämmöllä ja sekoita vehnäjauhojen kanssa paksuksi tahnaksi. Lisää maito seokseen vähitellen, voimakkaasti sekoittaen. Keitä sekoitellen noin 10 minuuttia, että jauhot kypsyvät. Lisää sekaan juustot ja mausteita maun mukaan ja hauduta vielä hetki.

Kasaa lasagne kerroksittain uunivuokaan niin, että pohjalle tulee lasagnelevy, päälle bolognesekastiketta ja sen päälle juustokastiketta. Vuoan päällimmäiseksi lasagnelevyt ja juustokastiketta sekä juustoraastetta.

Paista 150 asteessa 1–1 1/2 tuntia niin, että lasagnelevyt ovat pehmenneet ja pinta on kauniin ruskea. Anna lasagnen vetäytyä peitettynä pöydällä ennen tarjoilua noin puoli tuntia. Koristele lasagnen pinta halutessasi tuoreella basilikalla.

MITÄ PIDIT?
4.4
Katso myös nämä