Maku

Lapin marjajäädyke

4 h 30 min
4
0

Lapin marjajäädyke

GL
0
4
Teksti Päivi Vilén
Kuvat Juhani Salonen, Piritta Muurinen
Tulosta
Mainos

Ainekset (10 annosta)

  • 1 dlvettä
  • 2 dlsokeria
  • 3 kplkeltuaista
  • 1 rkllakkalikööriä
  • 1 dllakkoja (soseutettuna)
  • 2 dlpuolukkasurvosta
  • 5 dlkuohukermaa

Tee näin

4 h 30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN4 h

Kiehauta vesi ja sokeri. Vatkaa vesihaudekulhossa keltuaiset vaahdoksi ja kaada kuuma sokeriliemi joukkoon nauhana. Saosta vaahto vesihauteessa koko ajan vatkaten. Jäähdytä.

Mausta vaahto liköörillä ja sekoita joukkoon marjasoseet.

Vaahdota kerma ja lisää marjaseokseen. Kostuta vuoka (pyöreä tai pitkulainen kakkuvuoka) ja kaada jäädykeseos vuokaan. Jäädytä pakastimessa vähintään neljä tuntia.

Tarjoa kumottu jäädyke marjojen kanssa.

•Voit käyttää jäädykkeeseen myös karpaloita tai variksenmarjoja.

•Jäädyke irtoaa vuoasta, kun annat sen lämmetä 10 minuuttia huoneenlämmössä. Voit myös kastaa vuoan pikaisesti kuumaan veteen tiskialtaassa.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä