Maku

Lantturieskat ja raejuusto-munavoi

20 min
5
0

Lantturieskat ja raejuusto-munavoi

Teksti Suusta suuhun
Kuvat Suusta suuhun
Tulosta
Mainos

Ainekset (12 kpl)

  • 700 glanttusosetta (itse tehty tai valmis)
  • 1,5 dlmaitoa
  • 3 dlvehnäjauhoja
  • 0,5 rkl(agave)siirappia tai hunajaa
  • 2 kplkananmunaa
  • 1 rklsulatettua voita
  • 1 tlsuolaa

Kevennetty munavoi

  • 4 kplkananmunia
  • 2 dlraejuustoa
  • 1 rkloivariinia tai margariinia
  • 1 kplpieni valkosipulinkynsi
  • tuoretta persiljaa
  • ripaus suolaa

Tee näin

20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN

Valmista lanttusose kuorimalla, paloittelemalla ja keittämällä lanttu täysin pehmeäksi. Kaada vedet pois ja soseuta tasaiseksi massaksi. Voit käyttää myös vaihtoehtoisesti kaupan valmissosetta.

Yhdistä lanttusoseen kanssa maito, munat, voisula, jauhot ja muut mausteet. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.

Lusikoi taikinasta pienet keot uunipellille leivinpaperin päälle. Taputtele ne jauhoisin käsin littanoiksi.

Paista 250 °C uunissa 15 minuuttia, kunnes pinta saa kauniin värin.

Aloita munavoin valmistus keittämällä kananmunia 10 minuuttia.

Kuori ja paloittele jäähtyneet kananmunat pieneen kulhoon. Lisää raejuusto, margariini, murskattu valkosipulin kynsi, persilja ja ripaus suolaa. Sekoita.

Tarjoile jääkaappikylmänä lämpimien rieskojen kanssa.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä