Lanttupiirakat ovat saaneet innoituksensa karjalanpiirakoista ja lanttukukosta
1 h 45 min
{
Aktiivinen
1 h Passiivinen
45 minLanttupiirakat yhdistävät kaksi suomalaista perinneherkkua: karjalanpiirakat ja lanttukukon. Ohratäytteiset ruiskuoriset lanttupiirakat maistuvat seuraavanakin päivänä vastaleivotuilta, kun lämmität ne uunissa.
KA
MU
0
Kuvat
Julkaistu 6.9.2019

Lanttupiirakat ovat saaneet innoituksensa karjalanpiirakoista ja lanttukukosta
Reseptin ainekset (30 kpl)
Lanttupiirakat, täyte
- 600 glanttua
- 2 dlvettä
- 1/2 tlsuolaa
- 2 dlohrahelmiä (Torino)
- 6 dltäysmaitoa
Taikina
- 3 dlvettä
- 2 rklrypsiöljyä
- 1 1/2 tlsuolaa
- 2 dlvehnäjauhoja
- 6 dlruisjauhoja
Voitelu
- 50 gvoita (sulatettuna)
- 1/2 dlmaitoa
Lanttupiirakat leivotaan näin:
- Kuori ja paloittele lanttu. Nosta palat kattilaan, peitä vedellä ja lisää 1 tl suolaa. Keitä lantut pehmeiksi, noin 30 minuuttia. Valuta ja soseuta.
- Kiehauta pinnoitetussa kattilassa vesi. Lisää suola ja ohrahelmet. Kun vesi on imeytynyt ohraan, lisää maito. Kiehauta ja anna kiehua miedolla lämmöllä ahkerasti sekoitellen, kunnes maito on imeytynyt ohraan. Sekoita joukkoon lanttusose.
- Mittaa kulhoon taikinan vesi, öljy ja suola. Lisää sekaan vehnäjauhot ja sen verran ruisjauhoja, että taikinasta tulee sileä ja kiinteä. Ota taikinasta pingispallon kokoisia paloja ja pyöritä ne palloiksi. Kauli pallot pulikalla ovaalin muotoisiksi piirakkapohjiksi. Levitä pohjan keskelle lusikallinen täytettä ja rypytä reunat. Nosta leivinpaperin päälle uunipellille.
- Paista lanttupiirakoita 250-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
- Voitele kuumat lanttupiirakat voisulan ja maidon seoksella. Nosta liinan alle jäähtymään.

Karjalanpiirakat – selkeillä kuvaohjeillamme teet suomalaiset perinneherkut kuin ammattilainen!
Maku

Karjalaiset piirakat

Peltikarjalanpiirakka – perinneherkku isoon nälkään!
Maku

Aidot karjalanpiirakat – aivan kuin mummon tekemiä
Maku

Perinteiset karjalanpiirakat – rapsakka ruiskuori kätkee sisäänsä mehevän riisipuurotäytteen
Maku

Ohratäytteiset karjalanpiirakat – perinneherkun makoisa versio
Maku

Lanttukukko
Maku

Punajuurikukko
Maku