Kotivinkki

Lanttulaatikko ja porkkanalaatikko mannasuurimoilla

0
0

Lanttulaatikko ja porkkanalaatikko mannasuurimoilla

Kuvat Reetta Pasanen
Tulosta
Mainos

Ainekset

  • 1 kglanttua (kuorittuna)
  • 1 dlkermaa
  • ½ dlkorppujauhoja
  • ½ dlsiirappia
  • 1 tlsuolaa
  • ½ tljauhettua muskottipähkinää
  • ripausvalkopippuria
  • 2kananmunaa

PINNALLE:

  • korppujauhoja
  • voita

PORKKANALAATIKKO:

  • 1 kgporkkanaa (kuorittuna)
  • 1omena
  • 2 dlkermaa
  • 1 dlmannasuurimoita
  • 1 tlsuolaa
  • ½ tlinkivääriä
  • ¼ tlvalkopippuria

PINNALE:

  • mannasuurimoita
  • voita

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

Lanttulaatikko

1. Pese, kuori ja paloittele lantut. Keitä palat kypsiksi. Kaada vesi pois ja soseuta lantut tasaiseksi sauvasekoittimella.

2. Yhdistä lanttusoseeseen kerma, korppujauhot, siirappi ja mausteet. Lisää kananmunat, kun seos on jäähtynyt kädenlämpöiseksi.

3. Kaavi seos voideltuun uunivuokaan. Kuvioi pinta, ripottele päälle korppujauhoja ja lisää muutama nokare voita.

4. Kypsennä laatikkoa uunissa 150 asteessa noin 2 tuntia.


Porkkanalaatikko

1. Pese, kuori ja paloittele porkkanat. Keitä palat kypsiksi. Kaada vesi pois ja soseuta porkkanat tasaiseksi sauvasekoittimella.

2. Kuori ja raasta omena.

3. Yhdistä porkkanasoseeseen omenaraaste, kerma, mannasuurimot ja mausteet.

4. Kaavi seos voideltuun uunivuokaan. Kuvioi pinta, ripottele päälle mannasuurimoita ja lisää muutama nokare voita.

5. Kypsennä laatikkoa uunissa 150 asteessa noin 2 tuntia.

Vinkki!

Vinkki: Laatikot voi valmistaa etukäteen, pakastaa jäähtyneenä ja sulattaa sekä kuumentaa uudelleen joulu­pöytään.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä