Maku

Lanttuinen kasvissosekeitto ja raejuustosalsa

1 h
5
0

Lanttuinen kasvissosekeitto ja raejuustosalsa

GL
KA
MU
0
5
Teksti Mervi Melasniemi
Kuvat Kirsi Salovaara
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 800 glanttua
  • 100 gjuuriselleriä
  • 1 kplsipulia
  • 1 kplporkkanaa
  • 2 kplvalkosipulinkynttä
  • 12 dlvettä
  • 3 kplkasvisliemikuutiota
  • 200 gtuorejuustoa (rasvaa 6-11 %)
  • 1/2 tlvalkopippuria

Raejuustosalsa

  • 200 grasvatonta raejuustoa
  • 1 kplmaustekurkkuja
  • 1 kplpunasipulia
  • 2 rklpersiljaa

Tee näin

1 h
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN20 min

Kuori ja paloittele kasvikset. Kumoa ne 3–5 litran vetoiseen kattilaan. Lisää vesi ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää liemikuutiot. Anna keiton kiehua miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia eli kunnes kasvikset ovat kypsiä.

Soseuta keitto tasaiseksi. Nosta kattila takaisin levylle, lisää juusto ja tarvittaessa vettä. Sekoita tasaiseksi ja kuumenna kiehuvaksi. Mausta lanttuinen kasvissosekeitto vielä pippurilla sekä suolalla, jos tarvitaan.

Valmista raejuustosalsa. Lisää raejuustoon pieniksi kuutioiksi leikattu kurkku ja punasipuli sekä hienonnettu persilja.

Tarjoa lanttuisen kasvissosekeiton kanssa raejuustosalsaa sekä rieskaneliöitä.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä