Maku

Karjala kohtaa saapasmaan! Lanttu-kinkkukukkoset saavat sukat pyörimään jaloissa

1 h 50 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
1 h 20 min
Lanttu-kinkkukukkoset ovat moderni pikaversio lanttukukosta. Rustiikkiset leivonnaiset yhdistävät suolaisen kinkun, makean lantun ja salvian.
MU
0
0
Julkaistu: 20.1.2022


Reseptin ainekset (12 kpl)

  • 3 dl vettä
  • 1 rkl siirappia
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl kuivahiivaa
  • noin 7 dlruisjauhoja

Täyte

  • 250 g lanttua
  • 12 viipaletta savustettua ilmakuivattua kinkkua
  • 1 tlmustapippuria
  • 25 g voita
  • 1 rku salviaa
Tulosta

Lanttu-kinkkukukkoset valmistuvat näin:

  1. Sekoita 42-asteinen vesi, siirappi ja suola. Lisää hiiva ja jauhot muutamassa erässä. Vaivaa taikina tasaiseksi. Taikina saa olla pehmeää. Kohota liinan alla noin tunti.
  2. Kuori lanttu. Leikkaa siitä ohuen ohuita viipaleita esimerkiksi mandoliinilla, juustohöylällä tai veitsellä. Leikkaa kinkkuviipaleet kolmeen osaan.
  3. Kumoa taikina jauhotetulle alustalle. Leivo taikinasta pötkö ja jaa se 12 osaan. Taputtele ja kauli palat jauhotetulla alustalla muutaman millin paksuisiksi pohjiksi.
  4. Levitä pohjalle limittäin lanttu- ja kinkkuviipaleita.
  5. Nosta reunat hieman täytteen päälle ja rypytä ne sormilla niin, että syntyy avonainen kukkonen.
  6. Siirrä kukkoset lastan avulla pellille. Rouhi päälle mustapippuria. Laita pinnalle nokare voita ja muutama salvianlehti.
  7. Paista kukkosia 225-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.

Vinkki!

Voitele kukkoset halutessasi voisulalla paiston jälkeen ja peitä leivinpaperilla ja liinalla, jotta pohjat pehmenevät.

Kommentoi »