Karjala kohtaa saapasmaan! Lanttu-kinkkukukkoset saavat sukat pyörimään jaloissa
1 h 50 min
{
Aktiivinen
30 minPassiivinen
1 h 20 minLanttu-kinkkukukkoset ovat moderni pikaversio lanttukukosta. Rustiikkiset leivonnaiset yhdistävät suolaisen kinkun, makean lantun ja salvian.
MU
0
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 20.1.2022

Karjala kohtaa saapasmaan! Lanttu-kinkkukukkoset saavat sukat pyörimään jaloissa
Reseptin ainekset (12 kpl)
- 3 dl vettä
- 1 rkl siirappia
- 1 tl suolaa
- 1 tl kuivahiivaa
- noin 7 dlruisjauhoja
Täyte
- 250 g lanttua
- 12 viipaletta savustettua ilmakuivattua kinkkua
- 1 tlmustapippuria
- 25 g voita
- 1 rku salviaa
Lanttu-kinkkukukkoset valmistuvat näin:
- Sekoita 42-asteinen vesi, siirappi ja suola. Lisää hiiva ja jauhot muutamassa erässä. Vaivaa taikina tasaiseksi. Taikina saa olla pehmeää. Kohota liinan alla noin tunti.
- Kuori lanttu. Leikkaa siitä ohuen ohuita viipaleita esimerkiksi mandoliinilla, juustohöylällä tai veitsellä. Leikkaa kinkkuviipaleet kolmeen osaan.
- Kumoa taikina jauhotetulle alustalle. Leivo taikinasta pötkö ja jaa se 12 osaan. Taputtele ja kauli palat jauhotetulla alustalla muutaman millin paksuisiksi pohjiksi.
- Levitä pohjalle limittäin lanttu- ja kinkkuviipaleita.
- Nosta reunat hieman täytteen päälle ja rypytä ne sormilla niin, että syntyy avonainen kukkonen.
- Siirrä kukkoset lastan avulla pellille. Rouhi päälle mustapippuria. Laita pinnalle nokare voita ja muutama salvianlehti.
- Paista kukkosia 225-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
Vinkki!
Voitele kukkoset halutessasi voisulalla paiston jälkeen ja peitä leivinpaperilla ja liinalla, jotta pohjat pehmenevät.

Mummolan makuja! Lukijamme Tarun mehevät lohikukkoset saavat sisäänsä ruokaisan ohra-munatäytteen
Maku

Tuttu muoto, uudet maut! Ruistortut saavat täytteikseen graavilohta ja wasabilla maustettua tuorejuustoa
Meillä kotona

Munavoi – näin valmistat takuuvarman, perinteisen munavoin ja kaksi maukasta versiota
Maku

Ohratäytteiset karjalanpiirakat – perinneherkun makoisa versio
Maku

Lanttupiirakat ovat saaneet innoituksensa karjalanpiirakoista ja lanttukukosta
Maku

Karjalanpiirakka – selkeillä kuvaohjeillamme teet suomalaiset perinneherkut kuin ammattilainen!
Maku

Perinteiset karjalanpiirakat – rapsakka ruiskuori kätkee sisäänsä mehevän riisipuurotäytteen
Maku

Gluteenittomat karjalanpiirakat – rapsakka kuori valmistetaan tattari- ja riisijauhoista
Maku