Maku

Voiko näin hyvää ollakaan? Lanttipasta yhdistää taivaallisesti paahdetun palsternakan ja valkosipulin, voin, salvian & rapsakat pähkinät

35 min
{
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
20 min
Palsternakka-valkosipulipasta eli kotoisammin lanttipasta on yhdistelmä vastustamattomia, paahtuneita palsternakkalantteja ja valkosipulia sekä aromaattisia ja täyteläisiä makuja. Kokeile ja rakastu!
KA
0
0
Julkaistu: 21.10.2021


Ainekset (4 annosta)

  • 1kokonainen valkosipuli
  • 2 (400 g)palsternakkaa
  • ½ tl suolaa
  • 2 rkloliiviöljyä
  • 1 dlhasselpähkinöitä
  • 100 gvoita
  • 2 rkltuoretta salviaa (hienonnettuna)
  • ½ tl mustapippuria
  • 50 gparmesaanijuustoa

Lisäksi

  • 300 gtagliatellea tai spagettia
Tulosta

Lanttipasta valmistuu näin:

  1. Leikkaa kokonaisen valkosipulin päästä ohut viipale pois niin, että valkosipulinkynnet tulevat esille. Pane valkosipuli leivinpaperin päälle uunipellille.
  2. Pese palsternakat hyvin ja leikkaa ne reilun sentin paksuisiksi viipaleiksi. Levitä viipaleet pellille yhteen kerrokseen. Mausta valkosipulit ja palsternakat suolalla ja valuta päälle oliiviöljyä.
  3. Paahda 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia, kunnes valkosipulit ovat pehmenneet ja palsternakat saaneet väriä. Lisää pähkinät pellille paahtumaan, kun aikaa on jäljellä 5 minuuttia. Sulata voi paistinpannulla ja kuumenna, kunnes vaahto laskeutuu.
  4. Purista valkosipulinkynsistä sisus pannulle. Lisää hienonnettu salvia ja mustapippuri. Paista miedolla lämmöllä muutama minuutti. Lisää palsternakkalantit ja pähkinät ja nosta pannu liedeltä.
  5. Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan.
  6. Valuta pasta lävikössä ja kumoa pannulle kastikkeen joukkoon. Viimeistele raastetulla parmesaanijuustolla.
Kommentoi »