Maku

Länsirannikon katkarapukakkuset

1 h 5 min
0
0

Länsirannikon katkarapukakkuset

GL
0
0
Teksti Helena Saine-Laitinen, Sonja Blåberg
Kuvat Juha Juntto
Tulosta
Mainos

Ainekset (16 kpl)

  • 500 gkatkarapuja (pakaste)
  • 3 kplpaahtoleipäviipaletta
  • 2 kplmunaa
  • 2 tlsitruunamehua
  • 1 1/2 rklperunajauhoja
  • 2 rklmajoneesia
  • 1 rkltuoretta tilliä (hienonnettuna)
  • 1/4 tlcayennenpippuria
  • 1 tldijoninsinappia
  • 1 tlworcestershirenkastiketta
  • 1/2 tlcurrya
  • 1/4 tlvalkopippuria
  • 1 rklparmesaanijuustoa (raastettuna)

Tee näin

1 h 5 min
{
AKTIIVINEN35 min
PASSIIVINEN30 min

Hienonna valutetut katkaravut karkeaksi rouheeksi. Leikkaa leivistä reunat pois ja hienonna sisus.

Vatkaa munat kevyesti kulhossa. Sekoita joukkoon leipämurut, sitruunamehu, perunajauhot, majoneesi, tilli ja mausteet. Parmesaanin käyttö ei ole välttämätöntä, mutta antaa pikantin lisän. Anna taikinan vetäytyä jääkaapissa noin puoli tuntia.

Ota taikinasta ruokalusikalla kakkaroita, nosta ne lettupannulle tai paistinpannulle ja tasoita pinta lusikalla. Paista kakkusia miedolla lämmöllä molemmilta puolilta muutama minuutti.

•Katkarapukakkusia tarjotaan perinteisesti tartarkastikkeen kanssa. Kotoinen kermaviilikastike maistuu myös raikkaalta ja erilaiset chilikastikkeet antavat halutessa lisäpotkua katkaravun makuun.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä